19. sep
LEI: Rune Storsve (H) var svært kritisk til kommunens hemmelighold rundt Lundsjordet i fjor, og reagerer på nok et lukket formannskapsmøte. – Jeg er lei av dette hemmelighetskremmeriet, sier han. Arkivfoto
 
Rune raser mot hemmeligholdet
I fjor ville Eidsvoll kommune selge sin del av Lundsjordet bak lukkede dører. Nå kan det skje igjen.

Publisert: 12.jun.2018 06:00
Oppdatert: 12.jun.2018 10:02

– Har de ikke lært noe av forrige runde. Dette er befolkningens eiendom, og så vil de holde salget skjult igjen. Jeg trodde det hadde gått opp for dem at de må være åpne, tordner Rune Storsve (H).

HEMMELIGHOLD

Rådmannen og formannskapet ville i fjor sommer selge kommunens nær 18 mål av Lundsjordet til Gardermoen Tomteselskap for 30 millioner kroner. Det skulle skje i et lukket ekstraordinært formannskapsmøte, uten at eiendommen var lagt ut i markedet.

Da protesterte Storsve, og fikk støtte av ordfører John-Erik Vika som foreslo å utsette saken. Noe flertallet stemte for.

I juni i år ble Eidsvoll kommunes del av Lundsjordet lagt ut for salg med to verdivurderinger, 35,3 og 39,7 millioner kroner. Kommunen har nå fått inn bud, for 12. juni skal saken opp i formannskapet. Dette kan også bli lukket.

– Jeg er sterk motstander av lukkede møter, som det dessverre blir flere og flere av, de har ikke noe i dagens virkelighet å gjøre. Vi må være åpne om fellesskapets eie, noe annet er å holde folk for narr. Hemmelighetskremmeriet er meningsløst og ødeleggende.

– Hva vil du gjøre i møtet?

– Jeg vil stemme imot å lukke det som i fjor, og håper flere blir med.

– Hvorfor ikke selge tomta?

– Dette handler ikke om det. Tomta skal selges og vi trenger pengene sårt, men alt må foregå åpent, sier han.

Får ikke uttale seg

Det er Tiger Eiendomskompetanse som har salget.

– Jeg får ikke uttale meg om saken. Den skal behandles politisk, var alt Bergh kunne si da hun ringte tilbake etter hun hadde konferert med kommunen.

Ordfører John-Erik Vika understreker at utgangspunktet er et åpent møte.

– Målet er å avgjøre denne saken i dette møtet, men hvis en av partene forlanger et lukket møte blir det lukket. Det er ikke sikkert at de som byr ønsker å legge alle kortene på bordet for alle konkurrenter. Dette handler om bedriftshemmeligheter og strategier, sier han.

– Hva skjer hvis det kommer protester på et lukket møte?

– Da må vi ta stilling til det, og flertallet bestemmer utfallet, sier ordfører Vika.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no