19. nov
 
Gjenåpner barnehage for firbeinte til høsten
Hilde og Ken Pettersen ønsker å gi hunder muligheten til å være sammen når eiere har lange dager på jobb.

Publisert: 12.jul.2018 09:00
Oppdatert: 09.jul.2018 13:17

Hundebarnehagen har vært stengt i to år, men etter etterspørsel fra hundeeiere som ønsket å benytte tilbudet åpner barnehagen for de firbeinte samtidig som høstens skolestart.

– Vi kommer til å ha åpent et sted mellom to og tre dager i løpet av en uke, og målet er at hundene skal få sosial trening med gode erfaringer, sier innehaverne.

MÅ KOMME OVERENS

Til vanlig driver duoen BINAS Dyrepensjonat, men nå er det igjen klart for dagtilbudet der de ser for seg at det vil være plass til cirka tolv hunder. Det er åpent for ulike raser og størrelser, men sammensetningene kommer til å variere fra dag til dag med utgangspunkt i hvilke hunder som kommer godt overens.

– Vi kommer til å være veldig nøye på hvem som er sammen, og det skal være god lek og kjemi. Det skal ikke være sånn at noen hele tiden blir løpt ned, forklarer de.

MILJØTRENING

Ifølge innehaverne er det nettopp muligheten for sosialisering med andre hunder mange eiere er ute etter.

–Mange bruker dette som ren miljøtrening. Noen hunder har vært litt usikre, og har hatt noen møteproblemer med andre hunder, men dette blir som regel fort bedre med litt trening, sier de.

AVBREKK

I løpet av timene hundene tilbringer sammen med sine firbeinte lekekamerater legges det til rette for mye lek og moro i de store luftegårdene.

– Dette skal være et avbrekk for hundene som slipper å vente hjemme, og heller få oppleve noe annet. Det er utrolig viktig for oss at dette er en positiv opplevelse for hver enkelt hund, forklarer innehaverne.

– Omgang med andre firbeinte kan gjøre mye bra for trivselen til en hund, legge de til.

LES OGSÅ: Ikke lenger karantene for kjæledyr

GOD DIALOG

– Det er noe helt annet å møte en hund i bånd på tur, og det å være sammen med flere hunder i en luftegård. Men vi ser raskt hva som fungerer, og forsøker å finne gode løsninger, sier duoen.

Innehaverne er også tydelige på at god kommunikasjon med eierne vil være svært viktig for at hunden skal få en så god opplevelse som mulig.

– Vi kommer til å ha en tett dialog med eier før hunden kommer hit, og i den perioden den er hos oss, påpeker de.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no