19. jan
GJENÅPNER: Sandsnesseter grendehus blir igjen stemmelokale, og innbyggerne lengst nord i Nannestad slipper dermed å reise til Maura for å stemme. Dette ble godt mottatt da Lillian Aasheim, sekretær for valgstyret, og ordfører Hans Thue kom med nyheten.
 
Gjenåpner valglokalet i Sandsnesseter
NANNESTAD: Mandag åpnes igjen dørene på Sandsnesseter grendehus for dem som vil stemme på stortingsvalget.

Publisert: 07.sep.2017 21:00
Oppdatert: 08.sep.2017 09:20

Ved kommunevalget for to år siden måtte innbyggerne lengst nord i Nannestad reise til Maura skole for å stemme.

– Jeg vet at det da var flere her oppe som boikottet, og lot være å stemme. Det er langt å kjøre, og noen har også problemer med å komme seg til Maura. Det er derfor kjempefint at vi igjen kan stemme i grendehuset, sier Jan Kopperudmoen.

– Det betyr mye for kretsen at det er mulig å stemme her oppe igjen. Vi er happy for dette, og håper flere vil brukes sin stemme nå, sier Tove Kopperudmoen.

ENIGE I VALGSTYRET

Ordfører i Nannestad, Hans Thue (Ap), forteller at valgstyret enstemmig gikk inn for å gjenåpne lokalet i Sandsnesseter.

– Vi så at i Nannestad, og for så vidt over hele landet, gikk stemmetallene ned ved forrige valg. Så har vi hatt møte i valgstyret, som utgjør formannskapet, og vi ble enige om å stimulere til at flere skal delta i valget. Ett av tiltakene er at vi åpner valgkretsen i Sandsnesseter igjen. Så får vi se om det fører til økte valgdeltakelse derfra, sier Thue.

– BRUK DIN STEMME

– Demokratiet er avhengig av at folk stiller opp og stemmer. Bruk din stemme. Vi har også sendt brev til alle i Sandsnesseter om at valglokalet åpnes igjen til årets valg. Vi vil også sende tekstmelding med oppfordring til å stemme til alle i kommunen som har registrert seg i varslingssystemet vårt, sier Thue.

FORHÅNDSSTEMMER

Et annet tiltak kommune har gjort er å åpne for forhåndsstemming på Nannestad videregående, hvor både ansatte og elever har kunnet stemme.

– Det var veldig godt oppmøte, og det som er hyggelig er at veldig mange unge velgere, førstegangsvelgere, møtte opp, både fra Nannestad og andre kommuner. Det er også mange andre som har forhåndsstemt på servicekontoret, sier Thue.

Ved forrige stortingsvalg var valgdeltakelsen i Nannestad 76,5 prosent, og for Akershus var det 81,8 prosent, og for landet 78 prosent.

LES OGSÅ: – Bruk stemmeretten

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no