26. mar
TIL ØST: Ullensaker kommune planlegger for en ny rullebane øst for dagens flyplass. *** Local Caption *** 20 MILLIONER. Nesten 20 millioner passasjerer reiste via Oslo Lufthavn Gardermoen i 2010.
 
Gjør klar til 3. rullebane
Kommunestyret i Ullensaker forbereder seg på at planleggingen av en ny rullebane på Gardermoen skal starte.

Publisert: 05.sep.2017 19:00
Oppdatert: 05.sep.2017 22:41

Diskusjonen kom tirsdag kveld da kommunestyret i Ullensaker diskuterte kommuneplanen. Debatten bar sterkt preg av at samferdselsdepartementet i mars i år bestemte at en ny rullebane skal legges øst for nåværende flyplass – altså i Ullensaker kommune.

MILJØPOLITIKK

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor og Ullensaker kommune ansvaret for å lage planene for den nye rullebanen. Debatten i kommunestyret tirsdag la ikke skjul på at politikerne i Ullensaker ikke liker situasjonen. Senterpartiet gikk lengst:

– Hvis vi skal mene noe som helst med en miljøpolitikk må vi avlyse den tredje rullebanen. Det må snart også rikspolitikerne innse. Jeg tror denne rullebanen blir avlyst før gravemaskinene setter i gang, sa Lars Halvor Stokstad Oseurd.

Han presiserte at Senterpartiet likevel ønsker at Ullensaker skal være med i planleggingsfasen.

– MÅ TA HENSYN

Kommunestyret er imidlertid ikke interessert i å ikke delta i planleggingen sammen med Avinor.

– Det er all grunn til å tro at det blir noe av en ny rullebane, sa ordfører Tom Staahle (Frp).

– Vi har to valg. Enten er vi med og har en hånd på rattet i planleggingsprosessen, eller så lar vi staten gjøre jobben uten at vi deltar.

– Dersom vi skal ivareta våre innbyggere best mulig må vi selvsagt være med i diskusjonene i planleggingsfasen, sa ordføreren.

SAND OG MOGREINA

Eyvind Schumacher i Arbeiderpartiet mener det er grunn til å være føre var når det gjelder en tredje rullebane.

– Det gjelder særlig Sand og Mogreina, som vil få den store smellen. Vi må innse at vi antakelig vil få en ny tredje rullebane, og da må vi være med i planleggingsarbeidet. Større områder vil bli utsatt for støy og vi står antakelig ovenfor en situasjon hvor store arealer blir båndlagt. Her er det helt nødvendig å ha en hånd på rattet, sa Scumacher.

NY KOMMUNEPLAN

Kommuneplanen er et dokument kommunen vedtar og som blant annet bestemmer hva ulike arealer kan brukes til. Planen oppdateres jevnlig, og i mai vedtok formannskapet i Ullensaker å sende ut en rekke forslag på høring. Høringsfristen var i juni, og i kommunestyret tirsdag kveld diskuterte forslagene og høringssvarene. En ny plan skal vedtas desember 2018, etter at alle detaljer er gjennomgått.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no