16. jul
815-BUSSEN. Ordfører Runar Bålsrud og koordinator i Hurdal kommune, Henriette Rognlien, er glade over å kunne presentere rute 815 Eidsvoll Verk. Representantene for Ruter(bak) er også fornøyde. Fra venstre: Shah Shahzad, Trine Holand, Lars Vassdal og Gro Jansborg.
 
Glede i Hurdal over 815-ruta
HURDAL. Fra høsten vil hurdølingene får et mye bedre busstilbud – 100 avganger i uka, pluss skoleskyss, ut og inn av bygda. Dermed kan bilen parkeres i Hurdal sentrum og bussen tas videre til toget.

Publisert: 13.mai.2017 20:00
Oppdatert: 16.mai.2017 14:46

Ordfører Runar Bålsrud har lenge jobbet for få dette til, og det er en glad ordfører som sammen med Ruter presenterer nyheten. En spørreundersøkelse i kommunen viser klart at det er behov for et slikt busstilbud som nå kommer i oktober.

LEGGER OM BUSSTILBUDET

Ruter, har sammen med kommunen, kommet fram til at busstilbudet i Hurdal legges om. Dagens busslinje skal endres fra å gå på vestsiden av Hurdalssjøen til å gå på østsiden.

Bussen vil da kjøre fra tidligere Kjerkekretsen skole via Hurdal kirke/Prestegårdshagan til Hurdal torg og østsida av sjøen til Eidsvoll verk stasjon. Bussene er tilpasset togtidene, slik at det blir lett å gå fra det ene kollektive transportmiddelet til det andre.

– Vi vil understreke at skolebusstilbudet blir opprettholdt slik det er i dag, både innad i kommunen og ut, sier Gro Janborg, kommunikasjonssjef i Ruter.

Det er dagens rute 815 som legges om fra vestsida til østsida.

– De som har benyttet dette busstilbudet i dag, er i all hovedsak skoleelever. De får beholde tilbudet morgen og ettermiddag. I tillegg er det tilbud med servicebuss og bestillingstransport, sier kommunikasjonssjefen.

– 100 avganger totalt i ukedagene – er det flere enn tidligere, Janborg?

– Noen flere er det enn i dag. Det er blitt mulig ved at ruta blir kortere. Dermed kan bussen kjøre flere ganger på dag- og kveldstid. Bussen vil gå fra Hurdal kirke klokka 20, og returnere fra Eidsvoll Verks stasjon klokka 20.30. På Eidsvoll Verk stasjon kan man gå over på bussen til både Jessheim og Eidsvoll, eller ta toget videre. I rushtimene 07.- 08. og 15. til 16.30 skal bussene gå hver halve time i rushretning, mens vi ser for oss en avgang rundt hver annen time på dagtid.Mot rushretningen vil det være tilbud hver time i rushtimene.

Ruter har regnet ut hvor lang tid man bruker fra Hurdal torg med buss og korresponderende tog «ut i verden»: 23 minutter til Eidsvoll Verk, 38 minutter til OSL og 61 minutter til Oslo.

BÆREKRAFT

– Dette er bærekraftig, sier ordfører Runar Bålsrud og koordinator Henriette Rognlien i Hurdal kommune. Begge er glade for at bygda endelig får gode bussforbindelser, og da særlig for de mange pendlerne som bor i Hurdal.

– Det er jo nesten ikke mulig å finne parkeringsplass ved stasjonen. Dette jaget kan nå hurdølingene glemme. Vi skal tilrettelegge for en innfartsparkeringsplass med kort avstand til Hurdal Torg, hvor bussen skal stoppe. Der er det bare å gå på og ta bussen til stasjonen, sier ordføreren.

– Hurdølingene har ønsket seg et bedre busstilbud. Det er en glede å fortelle at nå får de det, sier Bålsrud.

LES OGSÅ: 811 kjører snart til Sundet igjen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BUSSJÅFØR. Lars Vassdal er bussjåfør i Nettbuss AS. Han bor selv i Hurdal og er glad for at bygda nå skal få bedre bussforbindelse.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no