17. jul
BRA SESONG: Hurdal skisenter har det beste året siden Lise Kragset Furuseth og Paal-Mogens Furuseth tok over for tre år siden.
 
Full fart i Hurdal og Rambydalen, men Åslia må ha mer snø
Skisesongen er i full gang. Rambydalen har åpnet rekordtidlig, og i Hurdal går det bedre enn på flere år. Med mer snø, er det også fortsatt muligheter for å åpne i Åslia.

Publisert: 11.jan.2018 11:30
Oppdatert: 11.jan.2018 11:41

Hurdal skisenter har også denne sesongen skiltet med gratis sesongkort for alle som er født i 2008. Det har trukket folk fra hele landet. Dette, og tydelig bra snøvinter, har vist seg å være en svært god kombinasjon for skisenteret.

– Vi har hatt en fantastisk start på sesongen. Det har vært mange store og mange små alpinister her. Det har ikke vært så bra besøk her siden vi tok over for tre år siden, sier Lise Kragset Furuseth fra Hurdal Skisenter.

Hun tror at det er flere ting som står bak vinterens suksess. Blant annet at det er snø i hagene til folk – da må det være snø i bakkene også.

En tidlig start på sesongen fører også til et snøskred av folk som tar fram skiene, og når skiene først er tatt fram, så settes de ikke bort igjen.

– Vi har varme griller og bål, så det er bare å ta med seg medbrakt og kose seg i bakken hele dagen, sier Kragset Furuseth.

I motbakke går det oppover

I skibakkene til Rambydalen utenfor Jessheim, har hardt arbeid og gode kuldeforhold sørget for rekordtidlig åpning. Til tross for utdatert utstyr og dårlig vanntrykk til snøkanonene, har dugnadsånden til Ullensaker skiklubb seiret.

– Vi hadde første trening der på mandag. I første rekke er det bare åpent for trening, men i vinterferien og i utvalgte helger vil vi åpne for allmennheten, forklarer Ole Gunner Kjos, som sitter i styret til alpingruppa i Ullensaker skiklubb.

Han ber folk følge med på facebook- og hjemmesidene deres.

Håper på snø

EUB har flere ganger skrevet om den mildt sagt usikre framtiden til Nannestad Skisenter Åslia. Med redningspakke fra politikere, og gave fra Bilia Jessheim, så det litt lysere ut for skisenteret.

Men halvparten av pengene fra Nannestad kommune må betales tilbake etter endt sesong, og pengene kan ikke brukes til lønn. Det måtte dugnadsånd til.

Senest rett før jul sto det på deres hjemmesider at de trengte 1-1,5 meter med snø for å kunne åpne i vinter. Det har falt en del snø, og nå har Espen Haldorsen i styret til Nannestad Skisenter Åslia, et håp om å kunne åpne.

– Vi har pressa og pakka etter hvert som det har kommet snø. Vi har et godt utgangspunkt, men vi er avhengig av at det kommer mer snø. Åpningen avhenger fullt og helt av Vårherre nå, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no