27. jun
Suksess. Gründer Jon-Olav Sigvartsen startet sitt eget firma alene. Nå har han snart 24 ansatte og satser på en omsetning på nærmere 70 millioner kroner i 2015.
 
Gründer bygde sin egen millionbedrift
RÅHOLT. Startet alene med en gammel varebil og verktøy han fikk skrapt sammen.

Publisert: 23.apr.2015 13:19
Oppdatert: 27.jan.2017 13:08

Snart har firmaet til gründeren Jon-Olav Sigvartsen (35) 24 ansatte - og en årlig omsetning på 70 millioner kroner.

- Det er en kjempebedrift. Mye av hemmeligheten er bra struktur, sier byggmester Glenn Halvorsen.

- Og så får de ansatte mye ansvar selv. Det er bra for oss, sier byggmester Hallgrim Glende Bekkestuen.

- Det ble fem kroner ekstra i timen til deg. Fortsett, humrer daglig leder og tømrermester Jon-Olav Sigvartsen til Bekkestuens kommentar.

For 15 år siden startet han sitt eget enkeltmannsforetak. Som eneste ansatt reiste han rundt i en gammel Toyota Hiace og tok på seg forskjellige snekkeroppdrag. Snart hadde bedriften Norgeshus JOS-Bygg AS, som fra 2010 kom under Norgeshus-paraplyen, 24 ansatte. Fra 2013 til 2014 økte omsetningen fra 35 til 56 millioner kroner, altså 60 prosent. Resultatet var på 14 prosent i fjor. I år håper han å få omsetningen opp i 65-70 millioner kroner.

Fra 18 til 70 millioner

- Veksten har vært kraftig. Vi omsatte for 18 millioner kroner i 2010. De fire første årene jeg satset, jobbet jeg som tømrer. Prosjektene kunne være totalrehabilitering av bad og kjøkken, sier Sigvartsen. Han husker godt hvordan starten var.

- Jeg startet med en Toyota Hiace og det verktøyet jeg klarte å skrape sammen. Jeg var alene, og hadde bare tømreren og ti år på søndagsskolen, sier han med glimt i øyet. Han begynte hos den lokale byggmesteren Bjarne Sollien i Maura og fulgte opp med et lite år i Agaton Borgen, før startskuddet gikk. Deretter har han holdt det gående på egen hånd. Norgeshus JOS-Bygg AS ble startet i 2004, og det har vært en lang suksesshistorie.

- I dag bygger vi hus på egne tomter for salg, og setter opp hus på andre sine tomter. I tillegg driver vi fortsatt med totalrenovering av for eksempel bad og kjøkken, sier Sigvartsen.

LES OGSÅ: Knalltøff konkurranse i byggevarebransjen

Vil alltid bli bedre

- Hva er suksessresepten?

- Det er ingen av konkurrentene mine som leser avisen din? Da kan jeg si det, smiler Sigvartsen.

- Det handler om struktur, god planlegging og dyktige folk. Vi har lagd et godt system ut fra hva som fungerer. Vi kaller inn de som trenger det på teppet, og veileder de som har behov for det. Det handler om å få ting til å flyte. Og hver gang vi ser noe som kan bli bedre, jobber vi med det. Uansett om det går forbannet bra, så møtes vi hver mandag for å få det til enda bedre. Snart er det 11 byggmestere i firmaet.

- Det har vært helt vanlig med 16-17 timersdager. Nå får jeg heldigvis også tid til en del andre ting, sier trebarnsfaren.

Norgeshus JOS-Bygg AS

Startet av Jon-Olav Sigvartsen (35) i 2004.

Har per i dag 22 ansatte. To nyansettelser er på trappene.

Holder til på Dal i Eidsvoll. Per i dag har de prosjekter i Nannestad, Eidsvoll og Ullensaker. Øvre Romerike er naturlig nedslagsfelt.

Omsatte for drøye 56 millioner kroner i 2014.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no