17. jun
 
Grand Prix-naboene
De bor 200 meter fra hverandre og er gode venner. Lørdag konkurrerer danser Simen Snilsberg Aune (14) og sanger Alexandra Rotan (21) om seieren i Melodi Grand Prix.

Publisert: 10.mar.2018 09:00
Oppdatert: 09.mar.2018 14:22

Begge kommer fra Granvegen på Råholt. Lørdag står de i begivenhetenes sentrum i Oslo Spektrum.

– Det er tøft at denne gata har fostret opp to deltakere som skal være med i den norske Melodi Grand Prix-finalen, sier Alexandra Rotan og smiler.

Simen Snilsberg Aune nikker og er helt enig. Han skal danse for artisten Tom Hugo som har sangen «I like, I like, I like», mens Alexandra skal kjempe om seieren sammen med Stella Mwangi og bidraget «You Got Me». Det brygger opp til vennskapelig nabokamp.

Flere hemmeligheter

– Jeg håper selvsagt at vi vinner, men holder også litt ekstra med Alexandra. Det samme gjorde jeg da hun deltok i Melodi Grand Prix junior i 2010, sier Simen.

Nå sitter de hjemme hos familien Rotan i nummer 29, drikker Pepsi Max og snakker om opplevelsene de har foran seg. Plutselig spilles Tom Hugos sang på radioen. Simen skvetter til.

– Jeg kjenner jo det rykker til litt i kroppen. Det skal bli veldig gøy på lørdag, smiler han.

Verken han eller Alexandra vil avsløre for mye av hva som venter av sceneshow, dansenummer eller overraskelser i den store finalen. Hemmeligheter er ikke noe nytt i forkant av så store og viktige arrangementer. Dagene inn mot konkurransen brukes til øvinger, gjennomganger og forberedelser. For Simen er det litt ekstra spesielt.

God støtte hjemmefra

Han startet som danser for bare to år siden, og er i ferd med å gjøre kometkarriere. Etter audition i høst ble han plukket ut til å danse i MGPjr-finalen i Telenor Arena. Der danset han for vinneren sammen med to andre fra Eidsvoll.

– Like etter dette ble jeg kontaktet av NRK. De ville gjerne at jeg skulle være med som danser i MGP-finalen. Det ville jeg selvsagt gjerne, sier 14-åringen.

– Hva tror dere er grunnen til at to naboer deltar i Grand Prix?

– Det er jo en jovial gjeng som bor her. I tillegg er foreldrene våre jordnære, opptatt av barna sine og vil at vi skal følge drømmene våre, sier Alexandra.

– De har fulgt oss opp godt opp hele tiden, og er egentlig ganske like, istemmer Simen. Intervjuet er over. Alt er klart for finalen.

– Masse lykke til, sier naboene smilende til hverandre.

Melodi Grand Prix

Finalen går i Oslo Spektrum lørdag. 

1200 låter er kuttet ned til ti finalebidrag.

Artistene som deltar er: Alejandro Fuentes, Aleksander Walmann, Alexander Rybak, Charla K, Ida Maria, NICOLINE, Rebecca, Stella og Alexandra, Tom Hugo og Vidar Villa.

Stella og Alexandra skal åpne hele ballet.

Tom Hugo – med Simen som danser – kommer som nr. 5.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no