16. sep
Fortsatt Grønt lys. Sessvollmoen får fortsatt grønt lys av forsvarssjefen. Dette bildet er tatt under en demonstrasjon i militærleiren.
 
Grønt lys for Sessvollmoen og Gardermoen
ØVRE ROMERIKE. Mens forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen foreslår å legge ned forsvarets virksomhet på Kjeller, er det fortsatt grønt lys for virksomhetene på Sessvollmoen og Gardermoen.

Publisert: 01.okt.2015 13:57
Oppdatert: 27.jan.2017 13:32

Det kom fram under forsvarssjefens presentasjon av sitt fagmilitære råd under en pressekonferanse torsdag. I rapporten skriver Bruun-Hanssen følgende om Sessvollmoen: Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte videreføres inntil videre på Sessvollmoen, men avdelingen tas ut av Hæren. Forsvarets militærpolitiavdeling og Forsvarets hundeskole overføres til Heimevernet. Forsvarets ammunisjons- og EOD-skole overføres til Sjøforsvaret. Resterende deler av kompetansesenteret overføres til Forsvarets logistikkorganisasjon, mens logistikkbase land avvikles.

Videreføres som i dag

EUB får opplyst at forsvarssjefen anbefaler at alle avdelinger ved dagens Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte videreføres inntil videre på Sessvollmoen som i dag. Framtidig lokalisering og organisering vil utredes nærmere.

«Forsvarets kompetansesenter for logistikk og operativ støtte på Sessvollmoen har i dag både operative kapasiteter og ivaretar styrkeproduksjon», skriver forsvarssjefen i rapporten.

Om Gardermoen skriver forsvarssjefen følgende: «Taktiske transportfly sørger for mobilitet for alle operative avdelinger i Forsvaret. 335-skvadronen videreføres med fire C-130 J med hjemmebase på Gardermoen. Skvadronen underlegges Rygge organisatorisk. Det legges til grunn at 335-skvadronen og vedlikeholdsavdelingen fortsetter som ved dagens ambisjonsnivå. Ytterligere transportbehov dekkes av C-17 Globemaster fra Papa Airbase i Ungarn og gjennom avtaler med andre aktører».

Det var forsvarsminister Ine Eriksen Søreide som ga forsvarssjefen i oppdrag å finne ut hvordan Forsvaret best kan møte framtidas utfordringer. Utredningen har Haakon Bruun-Hanssen og hans stab gjennomført det siste året.

Huitfeldt håper på bredt forlik

Rådet fra forsvarssjefen skal behandles i Stortinget i løpet av 2016. Utenriks- og forsvarskomiteens leder Anniken Huitfeldt (Ap) fra Jessheim håper på et bredt forsvarsforlik.

Dette er et faglig råd som vil danne grunnlaget for en bred politisk prosess. Vi skal nå jobbe videre med forslaget og holde god kontakt med berørte kommuner, lokale politikere og de ansattes organisasjoner, sier lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomité Anniken Huitfeldt, som understreker viktigheten av å fortsette moderniseringen av Forsvaret.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret, vi ser et mer komplekst bilde med flere aktører, bedre teknologi og krav om raskere responsevne. Norge har et ansvar for eget territorium, men også som en del av et alliert forsvarssamarbeid over landegrensene. Dette vil ligge til grunn for vår behandling av forslaget, sier Huitfeldt.

LES OGSÅ: Hundrevis av militære kjøretøy ruller inn

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no