19. jul
KLARE FOR MGP-FEST: Stella og Alexandra er klare for kveldens MGP-fest.
 
Grunnlovsbygdas Grand Prix-gullstruper
I dag er det klart for årets utgave av Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum, med Eidsvoll-duoen Stella Mwangi og Alexandra Rotan på scenen. Fra det første møte til finaledagen har det vært mye arbeid, men latteren har aldri vært langt unna.

Publisert: 10.mar.2018 06:00
Oppdatert: 10.mar.2018 10:56

  • FØLG KVELDENS MELODI GRAND PRIX på eub.no!

Stella Mwangi og Alexandra Rotan fra Eidsvoll skal åpne MGP-festen med You Got Me i Oslo Spektrum i kveld. En låt som blant annet har blitt omtalt som årets gøyeste bidrag av anmeldere.

LES OGSÅ: Dette mener anmelderne om MGP-låta til Stella og Alexandra

Duoen er fornøyde med at de får åpne showet. Da kan skuldrene raskt senkes, og de kan fokusere på å nyte resten av kvelden. Selv om de gleder seg mye kjenner de også på nervene.

– Jeg kjenner at jeg gruer meg. En ting er at vi skal gi alt det vi har, men det er liksom litt ekkelt at noen andre skal bestemme hva som skjer videre, forklarer Stella.

– Jeg tror grunnen til at vi gruer oss er at ønsket om å få dette ut i Europa er så stort. Det er en ønskedrøm å vinne, men først må vi fokusere på denne opptredenen, legger Alexandra til.

LES OGSÅ: To eidsvollinger blant årets MGP-artister

Ingen selvfølge å stå sammen

Det hele startet med at jeg ble oppringt av Stig Karlsen som er musikkansvarlig for MGP. Han hadde en låt der det opprinnelig var meningen at en gutt skulle rappe og at ei jente skulle synge, men da vi ikke fant noen gutter tenkte Stig på å kontakte hele Norges rapdronning, Stella Mwangi. Hun er jo helt rå, og kan det hun driver med, forklarer Alexandra Rotan.

Hun har mest erfaring med å stå alene på scenen, men setter veldig stor pris på det gode samarbeidet hun har utviklet sammen med artistkollegaen. Det var imidlertid ingen selvfølge at de to skal stå sammen på scenen i Spektrum.

–Jeg sa egentlig nei da Stig ringte. Jeg var litt skeptisk til at noen andre skulle skrive rappen for meg, men han fanget meg med at jeg kunne bli med på låtskrivingen, og jeg fikk muligheten til å tilføre min greie, sier Stella Mwangi.

FELLES HJEMBYGD

Kjærligheten til musikken er ikke det eneste de to har til felles. Begge ser på Eidsvoll som sin hjembygd, og de er i stor grad enige om at det var her det hele begynte.

– Eidsvoll er fortsatt bygda vår. Det var der jeg fant drømmen min og ble kjent med meg selv, forklarer Stella.

– For meg også. Jeg begynte i Eidsvoll kulturskole, og det var her jeg fant ut at jeg ville stå på en scene resten av livet, tilføyer Alexandra.

– Det er veldig kult å se tilbake på at vi begge har vokst opp der, og at vi nå skal gjøre noe sammen, slår Stella fast.

MGP-ERFARING

Som tidligere vinner med Haba Haba i 2011 har Stella god erfaring fra MGP. Alexandra har tidligere deltatt i MGP junior, men det finnes naturlig nok store forskjeller på de to konkurransene.

– Den største forskjellen er at det her er mye større. Man treffer et eldre publikum, og det er mulig å gå videre til en internasjonal konkurranse. I tillegg er det snakk om et større show, forteller Alexandra.

Hun har imidlertid fått tilbud om å delta i MGP tidligere, men med en låt hun følte det ikke var mulig å representere på en god måte takket hun nei.

SPENNING FØR FØRSTE MØTE

Da EUB møter duoen på en kafé i Oslo skulle man nesten tro at de hadde kjent hverandre hele livet. Det er tydelig at kjemien mellom dem stemmer, men begge to hadde nerver før første møte.

–Stella er jo en kjendis. Det er ikke jeg, så jeg var jo litt spent på hvordan hun ville se på meg. Men da vi først møttes var det veldig hyggelig. Det var en varm energi, og vi var veldig positive til det vi skulle inn i, forklarer Alexandra.

–Jeg håpte bare på at det ikke ville bli dårlig stemning, sier Stella.

Det viste seg imidlertid at hun ikke behøvde å bekymre seg for det, og de to artistene fant tonen umiddelbart.

–Alexandra har en veldig ren energi. Hun er ydmyk, og så er hun også veldig flink til å synge, utdyper Stella.

FÅR FRAM DET FLERKULTURELLE

Til tross for aldersforskjellen på ti år, noe som påpekes mer enn en gang, har deres felles kjærlighet for musikken ført dem sammen. Begge artistene elsker å glede folk med musikken. Men det er flere grunner til at MGP-deltakelsen betyr så mye for duoen. Noe av det de ønsker å oppnå er å bevise at det er mulig å bli kjent med andre kulturer. Samtidig som de viser at det hele handler om å ha respekt for, og ikke minst være nysgjerrig på hva ulike kulturer kan tilby.

– Bare se på oss. Vi er fra to ulike kulturer og bakgrunner. Den første gangen jeg var med på MGP handlet det mye om meg og mine røtter fra Kenya. Men denne gangen føler jeg det handler mer om å sammensmelte to ulike kulturer for å skape en harmoni, forklarer Stella.

– Det er så fint, for det er det Norge er. Norge er et flerkulturelt land. Hvor fint hadde det ikke vært å få det ut i resten av Europa og verden der det kanskje ikke er like vanlig. Her er det i stor grad akseptert å være fra ulike kulturer, og det er så fint at vi på en måte representerer akkurat det, fortsetter Alexandra.

TRAVEL TID

Det ligger mye hardt arbeid bak MGP-deltakelsen, og til tross for at det er mye som skal på plass før finalekvelden slapp de en låt få dager før de entrer scenen i Spektrum.

– Den heter F.I.L, og det står for fall in love. Den er veldig annerledes enn You Got Me, sier Stella.

LES OGSÅ: Maratondager for lokale MGP-håp før finalen

Duoen beskriver det som en tøff klubblåt, og er enige om at det på ingen måte handler om én låt i løpet av artistkarrieren. De benyttet dermed muligheten til å samarbeide om andre prosjekter. Det at lanseringen ble lagt til kvinnedagen den 8. mars er heller ingen tilfeldighet siden F.I.L er en kjærlighetslåt der tanken bak er å bidra til at jenters selvtillit bedres.

AKTIV I MUSIKKBRANSJEN

De to artistene har imidlertid hatt nok å gjøre før arbeidet med årets MGP begynte. Etter Alexandras Idol-exit tok hun kontakt med Gunnar Greve, noe som resulterte i at hun har jobbet som livevokalist for Alan Walker. Dette ga henne et godt innblikk i hvordan livet kan se ut hvis musikken blir en fulltidsjobb.

– Musikken er plan A, men jeg vet hvor utrolig vanskelig det er i musikkbransjen, og hvor vanskelig det er å få jobber. Jeg er veldig opptatt av å ha noe som er litt trygt og stabilt. Hvis jeg skulle være så uheldig at jeg ikke kan fortsette med musikken er det viktig med noe jeg kan falle tilbake på, sier Alexandra som studerer for å bli sykepleier.

STOR SUKSESS

Stella er på sin side fortsatt en aktiv artist, men har i løpet av de siste årene opplevd stor suksess som låtskriver. Hun står blant annet bak musikk til flere storfilmer som for eksempel Bad Moms og Rough Night.

LES OGSÅ: Stellas store seier

I fjor var jeg på hittlistene i Italia. Nå jobber jeg også med å utgi et soloalbum, som blir mitt tredje offisielle album, forteller Stella.

I tillegg skal hun lansere lillesøsteren som artist på eget plateselskap, og hun jobber også med klesmerket VKA som skal være en sammensmelting av det urbane fra Øst-Afrika, og det rene skandinaviske designet.

 
STORT PUBLIKUM: Alexandra har god erfaring med å stå på scenen foran et stort publikum. Her var hun livevokalist for Alan Walker. Foto: Privat
TALENT: Som 14-åring møtte EUB Alexandra Rotan før deltakelsen i Melodi Grand Prix Junior i 2010.?Foto: Vegard Storbråten Øye
DRØM: Stella Mwangi fikk oppfylt sin egen drøm da hun holdt konsert ved Eidsvollsbygningen på 17. mai i 2011. I 2016 sto Alexandra Rotan på samme scene. Foto: John Granly
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no