19. aug
BUTIKK: I dag åpner Gulating butikk i Jessheim storsenter, sin 28 i Norge. Eierne Arne Bøhmer og Olav Grjotheim har stablet flasker i noen dager for å rekke åpningen.
 
Åpner ny ølbutikk i dag: Målet er å være størst i landet
Når Gulating åpner ølbutikken sin i Jessheim storsenter i dag, er det med et mål om å være størst og best i landet.

Publisert: 03.aug.2017 06:00
Oppdatert: 02.aug.2017 18:05

– Dette blir en av Norges største ølbutikker, og definitivt den med best utvalg. Her skal vi ha alt som lages av øl i Norge, unntatt det de store industribryggeriene pøser ut, sier Arne Bøhmer.

Han er en av eierne i Gulating, som vil forsyne folket med godt øl i alle mulige varianter.

– Surt, søtt, bittert, og fra alle småprodusenter. Det skal være hyllevare, og har vi det ikke når du kommer så skaffer vi det, påpeker han.

– Faktisk utfordrer vi kundene til å be om øl de liker, kanskje brygget på hjemstedet sitt, og se om det står i hyllene våre. Hvis ikke, skal vi ta det inn, sier han.

BEDRE OG MINDRE

I Gulatings verden handler alt om kvalitet, tradisjon, smak, aroma og opplevelse.

– Øl skal læres. Og nytes. For det finnes utrolig mange typer, og enten du er ølnerd eller amatør skal vi finne noe du liker.

– Hva kan man lære om øl som man allerede ikke vet, dette er jo ikke akkurat en ny vare?

– Hvor mange ser du drikke vin rett fra flasken? Antakelig svært få. Rett og slett fordi folk da går glipp av både lukt og aroma. Sånn er det med øl også, det skal drikkes av rette typen glass slik at smaksopplevelsen blir best mulig. Ølkulturen har slått veldig an i Norge, og folk blir stadig mer opptatt av å kjøpe god kvalitet. Dette handler om å drikke bedre øl i mindre mengder enn man er vant med, sier Bøhmer.

– Er alt øl godt øl?

– Smaken er jo naturligvis individuell og handler om hva man liker. Alle liker ikke alt øl, men vi skal ha øl som passer alle ganer.

STOR VELVILJE

Bakgrunnen til nyetableringen i storsenteret, er å være med på den enorme veksten i Ullensaker.

– Å få oppleve dette er vanvittig moro, og vi merker godt det positivet trøkket i byen. Jeg har aldri før møtt så stor velvilje som her – en vilje til å skape noe som går fra forretningsdrivende og direkte inn i rådhuset. Man blir jo Jessheim-fan av å være her, smiler Bøhmer.

– Dere selger også bryggerutstyr?

– Ja, alt du trenger til å brygge eget øl. Dette er en stor hobby og kultur som mange finner svært sosialt. Ofte går noen kompiser sammen for å brygge øl, og lager en happeing av det. I tillegg skal vi arrangere ølsmaking her, sier han.

– Hvor stort blir utvalget deres på Jessheim?

– Vi har sagt vi skal ha 500 sorter i butikken, men nå nærmer det seg 600. Øl er populært og dette er vår 28. butikk i Norge. Vi er allerede etablert i alle fylker, og innen utgangen av 2018 skal vi ha 50 Gulating-butikker i landet, sier Arne Bøhmer.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe Jessheim-øl på Vinmonopolet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no