20. apr
ISKREMFEST: Tradisjonen tro vil Eidsvolls sommerles avsluttes med iskrem og underholdning. I 2015 underholdt teatergruppen Pilutta deg små og store i Panorama. Arkivfoto: Marte Indiane L. Stakkestad
 
Håper mange vil lese
Tradisjonen tro er årets sommerles godt i gang, og Eidsvolls biblioteksjef kan fortelle om god oppslutning.

Publisert: 04.jul.2018 09:00
Oppdatert: 03.jul.2018 15:46

– Dette er veldig populært, og mange barn som har vært med tidligere ventet på at årets sommerles skulle begynne, sier Elisabeth Alnes.

– Sommerles er en årlig tradisjon som i utgangspunktet var papirbasert. For noen år siden ble det utviklet en digital versjon for barneskolebarn. Vi har også beholdt den tidligere versjonen for barn under skolepliktig alder, og avslutter fortsatt med en iskremfest, forklarer hun.

HENTER PREMIER

I den digitale versjonen legges det blant annet opp til at barna kan gå innom biblioteket for å hente kodeord som gir dem ekstra poeng. I tillegg er det også her premiene hentes når de har skaffet nok poeng ved å løse oppgaver og lese bøker.

– Det er stadig unger innom for å hente premier, men det kommer også noen som skal ha med seg skjemaer, sier biblioteksjefen.

TIL GLEDE OG NYTTE

Alnes håper at mange ønsker å benytte tilbudene som finnes på bibliotekene, og ifølge biblioteksjefen er det mange fordeler ved det å bruke litt tid på gode bøker i løpet av sommeren.

– Leseglede er kjempeviktig. Det er hyggelig å gjøre noe sammen og både det å bli lest for og det å lese for andre er veldig fint, sier hun.

–Lesetrening er også veldig viktig, og vi satser på å ha mye forskjellig så de fleste kan finne noe som passer for dem, forklarer Alnes.

OM PROSJEKTET

Sommerles er et nasjonalt prosjekt som skal sørge for at barn får litt ekstra motivasjon til å lese og høre på lydbøker i løpet av sommerferien.

Den digitale versjonen av sommerles er for barneskoleelever, men på flere av bibliotekene på Øvre Romerike finnes det også muligheter for at yngre barn kan delta.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no