17. aug
MYE LATTER. Hadia Tajik og Tonje Brenna fikk en god start på uka da Tajik hadde tid til et morgenbesøk på vei mellom to oppdrag.
 
Hadia Tajik besøkte Tonje Brenna for å snakke om veg og jernbane
JESSHEIM. Politikk og prim en mandag morgen.

Publisert: 19.apr.2016 09:16
Oppdatert: 27.jan.2017 14:05

Det var mer enn Arbeiderpartiets program som sto på programmet. For selv om Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og leder for partiets programkomité, og Tonje Brenna er gruppeleder for partiet i Akershus fylkeskommune - og selv om temaet strengt tatt skulle være veger og jernbane - måtte det skli litt ut.
Allerede abonnent på papirutgaven? Slik får full digital tilgang

KJØKKENPRAT

For det er nærmest en naturlov at når man tar praten på kjøkkenet, så blir det hyggelig. Og det ble god stemning mellom de to Arbeiderparti-kvinnene.
- Jeg har litt tid mellom landing på Gardermoen og et nytt møte på Hadeland, smilte Hadia Tajik, og forklarte dermed hvorfor hun svingte innom huset til Tonje Brenna og samboer Martin Henriksen mandag formiddag.
Det ble blant annet snakk om barnestoler og hvordan livet plutselig blir fullt av prim. Men mer om det litt senere.
LES OGSÅ: Besøkte 21 av 22 kommuner i Akershus med buss i løpet av 40 timer

EKSTREM VEKST

For vi kommer ikke helt utenom den offisielle grunnen til at Tonje Brenna hadde invitert Hadia Tajik på besøk.
- Hadja er leder i Arbeiderpartiets programkomité, som skal foreslå hva partiet skal mene de neste åra, forklarer Tonje Brenna.
- Det er veldig viktig for meg å si til henne at hun ikke må glemme vegene og jernbanen på Østlandet, og særlig på Romerike. Vi har en ekstrem vekst i dette området. På Romerike skal det flytte inn over 70.000 mennesker fram mot 2030. Det er veldig mange personer. Hvis vi sovner i timen er det snart ganske upraktisk og veldig tungvint å ta seg fram på Romerike, sier Brenna.
- Jeg vil særlig få fram at det må bli enklere å ta seg fram mellom ulike steder på Romerike, ikke bare mellom Romerike og Oslo. Mer folk betyr også økt lokal trafikk, sier Tonje Brenna.
LES OGSÅ: Venninner, politikere og to gode naboer

TAJIK ER ENIG

Hadia Tajik er helt enig med Tonje Brenna. Det skulle vel bare mangle, tatt i betraktning plasseringen på kjøkkenet og felles partitilhørighet.
- Men programmet er ikke laget ennå, og det er mange avveininger som skal gjøres. Derfor er det tidlig å si noe som helst. Men samferdsel på Østlandet er viktig for oss, sier Hadia Tajik, som ikke vil velge mellom å rassikre veger på Vestlandet og effektiv motorveg på Østlandet.
- Vi har råd til begge deler, fordi vi ikke kutter skattene, sier hun retorisk.
Når det gjelder enklere transport internt på Romerike, forstår hun argumentene.
- Men vi får se om programmet er rett sted for lokale saker. Jeg tror i alle fall at Tonje Brenna har god politisk støtte for forslagene sine, sier Hadia Tajik.

TILBAKE TIL PRIM

Lattermusklene ble imidlertid kraftig utfordret da Tonje Brenna og Hadia Tajik kom innpå temaet barnestoler.
- Det er den som sitter i barnestolen som er sjefen, sier Tonje Brenna, og la til at etter at hun fikk barn har livet vært fullt av prim.
- Da jeg var liten kranglet vi om det var lov å ha på sjokoladepålegg eller ikke. Men jeg var jo utrolig dum, for prim er best, sier Brenna.
Men Tajik dro på det.
- Jeg har smør under, og da er sjokoladepålegg det beste, altså. Det syns jeg, sa Hadia Tajik.
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no