16. jul
OVERFØRES: Sessvollmoen overføres fra Hæren til Forsvarets logistikkorganisasjon.
 
Hæren ut av Sessvoll
Sessvollmoen er overført fra Hæren til Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Publisert: 16.aug.2017 09:30
Oppdatert: 16.aug.2017 09:34

Overføringen av Sessvollmoen fra Hæren til FLO innebærer at Forsvaret nå sentraliserer og styrker sin logistikkorganisasjonen.

FLO har ansvaret for alle forsyninger til stridende mannskaper, som mat, klær, kjøretøyer, våpen og ammunisjon. Forsyninger er betraktet som en av de mest kritiske kapasitetene i en stridende situasjon.

VIKTIG GREP

Rent fysisk vil Sessvollmoen fortsatt være det samme, men overføringen betraktes som et viktig grep for å styrke forsvaret av Norge.

– Vi ønsker å bygge videre på den kompetansen som finnes her og den jobben som har blitt gjort. Hæren vil være vår viktigste kunde, og vi vil ha den samme målsettingen selv om vi nå får en annen organisering, forsikrer administrerende direktør Petter Jansen i FLO.

STARTEN PÅ NOE NYTT

Generalmajor Odin Johannessen i Hæren sier at overføringen er starten på noe nytt.

– Dette er starten på noe nytt. Starten på en epoke der FLO får et større ansvar for å løse oppgavene innenfor Forsvarslogistikken. Jeg vil gratulere Sjef FLO, han overtar en meget god avdeling som spiller en viktig rolle for Hæren, sier generalmajor Odin Johannessen.

IKKE ALT OVERFØRES

Avdelingene som nå føres flatt over fra Hæren til FLO er fagavdeling for logistikk, teknisk avdeling, logistikkskolen, Forsvarets ammunisjons- og EOD-skole, Forsvarets transportskole, operasjonsstøtte og FKL Stab. Forsvarets kompetansesenter for objektsikkerhet, Forsvarets hundeskole, Forsvarets militærpolitiavdeling og Logistikkbase land blir igjen i Hæren. Det vil dermed fortsatt være hæravdelinger på Sessvollmoen, selv om leieren nå overtas av FLO.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SIGNERING: Sjef FLO, Petter Jansen, og Sjef Hæren, Odin Johannessen, signerte protokollene som overførte FKL og Sessvollmoen garnison fra Hæren til FLO. (Foto: Morten Rakke / Forsvaret)
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no