21. jul
Eidsvoll Handelspark. Nils Fredrik Jegersberg og Lars Kjell Tomren har planene klare for å bygge Eidsvoll Handelspark på Myrer. Det røde skuret og deler av den gamle rivefabrikken i bakgrunnen til høyre skal rives. Foto: Glen Widing
 
Handelsparken fikk ja og setter nå i gang byggingen
MYRER. Onsdag ble planene for Eidsvoll Handelspark offentliggjort. Kommunen har gitt eierne dispensasjon og dermed kan eierne sette i gang.

Publisert: 24.mar.2017 14:16
Oppdatert: 24.mar.2017 14:26

Eidsvoll Handelspark som skal bli utviklet på tomtene til Leto møbler og den gamle rivefabrikken på Myrer i løpet av det kommende året, er tiltenkt såkalt plasskrevende handel med hovedvekt på bransjene bygg og bolig.

– Plasskrevende er i denne sammenhengen hovedsakelig møbler og byggartikler. Disse varene kommer til å bli fraktet inn på svære lastebiler og trailere som overhodet ikke egner seg på Råholt eller i trange Sundet-gater. Der passer det best med dagligvarer, klær og den slags, her er det rom for større varer som også kundene må ha bil for å frakte hjem. Vi ser det allerede i dag når vi får møbelleveranser hit, dette er en bransje som krever mye plass som ikke sentrumsområder har, sier Lars Kjell Tomren i Leto møbler.

– Her blir det altså ingen anlagt matvarebutikk?

– Overhodet ikke, og det har vi heller ikke planer om å sette i gang med senere, understreker han.

DISPENSASJON

Industriområdet på Myrer er fra 1950/60-tallet og har ikke blitt regulert på flere tiår. Av den enkle grunn er kommunen nå i gang med en omregulering for hele området, inkludert idrettsanleggene og de kommunale eiendommene.

– Nåværende reguleringsplan tillater industri på dette området, men det er jo lite igjen av det der oppe nå. Derfor trenger vi å få ryddet opp i områdereguleringen, sier plansjef Sissel Pettersen i Eidsvoll kommune.

– Eidsvoll Handelspark er ikke behandlet som byggesak eller av politikerne. Hvordan kan de da sette i gang å bygge allerede i vår?

– Vi ga dem dispensasjon i desember i fjor til å starte utviklingsarbeidet på bakgrunn av søknaden som eksplisitt sier plasskrevende handel. Det vil her si møbler, byggevarer og hagesenter. Dispensasjonen gir dem tillatelse de trenger til å sette i gang arbeidet med å rive og bygge handelsparken. Når kommunen etter hvert blir ferdig med omreguleringsarbeidet, blir disse funksjonene tatt inn i den kommende reguleringsplanen, sier hun.

AVKJØRING

Krysset Eidsvollvegen og Myhrervegen er ikke konstruert med tanke på en stor og moderne handelspark og den trafikken den ganske sikkert vil medføre. Lars Kjell Tomren er enig i den påstanden.

– Det kan nok ende med en ny kryssløsning her, om ikke rundkjøring, så i hvert fall en avlastningsfil eller noe lignende. Men det har vi ikke planlagt noe om i første omgang, sier han.

– Har kommunen det?

– Det er nok en av tingene vi kommer til å se på i det pågående omreguleringsarbeidet, påpeker plansjef Sissel Pettersen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no