21. okt
 
Hanna vant toukerstur til USA og Canada
EIDSVOLL. Hanna Braserud Wangen (16) får en opplevelse for livet.

Publisert: 02.mar.2017 13:56
Oppdatert: 02.mar.2017 21:45

Hun deltok i en konkurranse i regi av Odd Fellow. Deltakerne ble bedt om å lage en multimediepresentasjon om temaet «Den gylne leveregel i vår tid». Skoler fra tolv distrikter i landet deltok, og én elev fra hvert får reise på en 14 dagers tur til New York (FN-hovedkvarteret), Washington og Canada. Hanna Braserud Wangen gleder seg til å reise.

– Jeg tror det blir veldig lærerikt. Opplegget for turen ser bra ut, så jeg tror jeg vil lære mye. Jeg gleder meg, sier hun.

– Vi på Eidsvoll videregående skole synes det er flott at én av våre elever får en slik mulighet. Det vil helt sikkert bli en opplevelse for livet, og elevene som deltar på en slik tur, får lære mye som er verdifullt å ha med seg videre. Hanna Braserud Wangen er en meget god representant for elevene ved skolen, og vi er stolte over å kunne sende én elev fra vår skole på denne turen, sier rektor Ingvild B. Askheim. 

Drømmer om fullt hus i Panorama: De har fått et helt stjernegalleri av Eidsvoll-artister til å stille opp gratis for en god sak

Arrangert Siden 1949

Den internasjonale ordenen Odd Fellow har siden 1949 arrangert studieturer for ungdom i 16-17-årsalderen. Det er United Nation Pilgrimage for Youth (UNP) som er arrangør. De har som hovedmål at ungdommer over hele verden skal kunne møtes for å utveksle ideer og tanker om hvordan man kan være en god samfunnsborger. I tillegg er det et mål at ungdommene skal få lære hvordan arbeidet i FN foregår. Derfor inviterer de hver sommer ungdommer fra Europa, USA og Canada, til New York og FNS hovedkvarter, til Washington og til én uke i Canada.

Formålet med dette programmet er å gi ungdom kunnskap om FN, deres fredsbevarende og humanitære arbeid og gi dem et innblikk i USAS historie.

– Ikke lett å kåre én vinner

På Eidsvoll videregående skole fikk alle elever ved studiespesialisering Vg1 tilbud om å delta i konkurransen i regi av UNP.

– Det var fem finalister, og mange gode presentasjoner. Det var ikke lett å kåre én vinner, men Hanna Braserud Wangen gikk av med seieren, sier Askheim.

Finalen fant sted på skolen i februar, og juryen besto av to medlemmer fra Odd Fellow og to medlemmer fra skolens ledelse. Hanna Braserud Wangen ble presentert som vinner av konkurransen foran sine medelever.

Lions trenger to vertsfamilier til ungdommer på camp: - Dette er en unik mulighet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STOLT VINNER. Hanna Braserud Wangen var stolt vinner. Nå gleder hun seg til å reise på turen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no