23. jul
 
Har anmeldt 108 personer for trygdesvindel
Nav i Akershus anmeldte 108 personer for å ha svindlet dem for 22,5 millioner kroner i 2017.

Publisert: 04.feb.2018 06:00
Oppdatert: 01.feb.2018 13:35

Nav i Akershus anmeldte 108 personer for å ha svindlet dem for 22,5 millioner kroner i 2017.

Det er mest svindel med dagpenger. 89 er anmeldt for til sammen 14 millioner kroner. Dette er nesten en million kroner ned fra 2016. 14 er anmeldt for svindel med arbeidsavklaringspenger (Aap).

Totalt er 21 personer i Ullensaker og Eidsvoll anmeldt for svindel av 8,6 millioner. Dette er i all hovedsak svindel av dagpenger, men også arbeidsavklaringspenger, foreldrepenger/engangsstønad og sykepenger. For å få dagpenger og aap må mottaker melde til Nav om antall arbeidstimer. 80 av de anmeldte oppga langt færre, eller ingen timer selv om de arbeidet.

– Vi jobber for å hjelpe folk i arbeid. Det er alvorlig når de skjuler at de jobber og samtidig får stønad. Det er svindel av fellesskapets midler og undergraver tilliten til velferdssystemet, sier avdelingsdirektør May Snedsbøl. De fleste sakene er avdekket gjennom samkjøring av offentlige registre. Opplysninger kontrolleres blant annet med Skatteetaten.

– Kontrollene blir stadig mer målrettet og de som oppgir feil opplysninger løper en stor risiko for å bli tatt, sier Snedsbøl.

Nav har sammen med Kripos avdekket trygdesvindel, og én arbeidsgiver er anmeldt for svindel for 5,9 millioner kroner. Det er avdekket at alle arbeidsforhold i to av virksomhetene var fiktivt opprettet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no