22. okt
 
Conny har bakt 160 bløtkaker
NANNESTAD. Gjennom 20 år har Conny Dal bakt bløtkake til beboerne på Nannestad sykehjem. Nå er det slutt på Ettermiddagskaffen som Nannestad frivilligsentral har stått bak.

Publisert: 19.mai.2017 06:00
Oppdatert: 19.mai.2017 07:29

Nannestad frivilligsentral har nesten hver måned servert ettermiddagskaffe til beboere på sykehjemmet.

Det var Conny Dal som tok initiativet til dette i sin tid og hun har vært med hele tiden. Dal har bakt bløtkake til hvert arrangement, og det har dermed blitt til sammen minst 160 bløtkaker.

HAR BAKT HVER GANG

– Vi startet mens det ennå var drift på Nannestad alderspensjonat og fortsatte da det nye sykehjemmet sto ferdig. Det har vel blitt åtte-ni ganger i året. Jeg har bakt bløtkake til hver gang, så det har jo blitt noen. Vi har servert kaker og kaffe klokken halv fire, men siden tidspunkt for måltidene skal flyttes på sykehjemmet passer ikke dette lenger. Nå skal jo middagen serveres klokken halv fire. Men det er hyggelig å ha vært med så lenge, sier Conny Dal.

På den siste ettermiddagskaffen i frivilligsentralens regi hadde Dal med seg Tove Nannestad og Synnøve Lien til å ta seg av serveringen.

NÅ ER DET SLUTT

Serveringen har foregått annenhver gang i første og andre etasje på sykehjemmet. Avslutningen ble imidlertid holdt i Røtterudstua.

– Hver gang har vi underholdning i form av musikk. Kor i Nor, kulturskoleelever, Rasmus Otterdal og Tore Øverby og mange, mange flere har vært og underholdt gjennom alle disse 20-årene, gamle og unge, også folk utenfra bygda. Vi har til og med tatt en svingom med beboere når det har kriblet litt ekstra i dansefoten, sier Liv Munthe-Kaas, daglig leder for Nannestad frivilligsentral.

Hun forteller at ettermiddagskaffen har vært populær for beboerne.

– ALLE TIDERS

Kari Evjebråten var en av gjestene på avslutningen for ettermiddagskaffen i sanitetsforeningens og frivilligsentralens regi.

– Dette er alle tiders. Vi synes dette er virkelig fint. Vi kan bare kunnet gå rett borti korridoren og så har vi fått både kaffe, kaker og musikk. Vi har det fint på Nannestad sykehjem, sier Evjebråten.

OPPHØRER

Ettermiddagskaffen vil opphøre.

– Men vi vil fortsett med andre typer arrangement i form av underholdning med god sang og musikk. Vi har for eksempel besøk én fredag i måneden fra den kulturelle spaserstokk med besøk av profesjonelle kunstnere, men den personlige nærheten Ettermiddagskaffen har hatt er jeg redd for forsvinner, sier Munthe-Kaas.

LES OGSÅ: Hurdal og Nannestad sier nei til Kongsvinger sykehus

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no