19. jul
REALFAG: Lærerspesialist Thomas Hedlund, prosjektleder Denis Aggrey, varaordfører Willy Kvilten og stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen gleder seg over at det lenge planlagt realfagsprosjektet i Ullensaker nå skal ut i skoler og barnehager.
 
Har brukt to år på smart realfagsplan
Det er knyttet stor spenning til det nye undervisningsopplegget som alle barnehager og skoler skal bruke.

Publisert: 31.aug.2017 21:00
Oppdatert: 31.aug.2017 15:27

Kort fortalt går det nye opplegget ut på å skrote den tradisjonelle tavleundervisninga og erstatte den med praktiske og kreative oppgaver. Realfagsprosjektet i Ullensaker handler dessuten ikke bare om realfag. Utgangspunktet er at elevenes resultater i realfag påvirkes av for eksempel språkforståelse – og vise versa. Det er ikke bare skoleelever i barne- og ungdomsskolen som skal være med i opplegget. Også barnehagene er tatt med.

– Jeg gleder meg til å få førsteklassinger til skolestart etter at vi har tatt i bruk disse metodene, sier Denis Aggrey, prosjektleder for realfagsprosjektet i Ullensaker.

ANSATTE SPESIALISTER

I slutten av 2014 vedtok Ullensaker kommune å starte et realfagsprosjekt med tanke på å bedre resultatene for elever i kommunen. De satte ned en arbeidsgruppe som skulle starte arbeidet med en plan. Men bare noen få måneder senere, i februar 2015, vedtok regjeringen å bevilge penger til et «lærerspesialist»-program, nettopp for å styrke realfagene. Ullensaker søkte om å få bli med i prosjektet, og fikk ja. Dermed fikk kommunen råd til å lønne åtte lærerspesialister.

Spesialistene har i to år jobbet i Aggreys gruppe, sammen med 25 andre aktører som alle har bidratt til å lage planen som nå er ferdig.

SNUR OPP NED

– Vi har lagt ned veldig mye arbeid i det nye undervisningsopplegget. Det er basert på forskning, og framstår som en veldig moderne måte å undervise realfag på, Målet er ikke bare at elevene skal få bedre karakterer, men at forståelsen og gleden av realfag øker, sier Aggrey.

– Hele ideen er å gjøre realfag anvendbart. Vi omgir oss med matte og realfag hver eneste dag, over alt, og det kan vi bruke, smiler Aggrey.

VIL FORTSETTE

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker sier at realfagsprosjektet er viktig for Ullensaker.

– Da vi vedtok planen i 2014 var det for å være i forkant og gi elevene våre realfagsundervisning som gir dem den kompetansen de trenger, sier han.

Regjeringen med Høyre i spissen har sett på hva de har gjort i Ullensaker.

– Det er flere kommuner som har gjort noe av det samme, men Ullensaker ligger langt framme. Vi ønsker å utvide prosjektet, sier stortingsrepresentant Tone Trøen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no