23. apr
RASKT UTE. Kommuneovelege Lars Meyer-Myklestad i Ullensaker sier at om lag 220 personer har fått forebyggende behandling etter et utbrudd av smittsom hjernehinnebetennelse i helga.
 
Den smittede kvinnen har det etter forholdene bra
ULLENSAKER. Om lag 220 personer har fått forebyggende behandling mot hjernehinnebetennelse.

Publisert: 15.mai.2017 21:00
Oppdatert: 15.mai.2017 21:18

Kvinnen som i helgen ble lagt inn med smittsom hjernehinnebetennelse har det etter forholdene bra. Hun bor i Ullensaker, men jobber som lærling i en barnehage i Skedsmo. Kommunehelsetjenesten har kartlagt nettverket hennes på arbeidsplassen og i fritidsmiljøer, og i alt 220 personer har fått forebyggende behandling med antibiotika.

TRE BUSSER

Kvinnen er lærling på siste året, og har de siste ukene vært mye på ulike russearrangementer. Derfor er kommunehelsetjeneten i Ullensaker spesielt opptatt av å få fatt i alle som har vært om bord i tre bestemte russebusser på Nedre Romerike - Club House fra Lørenskog, Castle Club fra Skedsmo og Manhattan fra Sørumsand.

– Alle som har vært om bord på de tre bussene de siste åtte dagene bes fortsatt oppsøke lokal legevakt for å få forebyggende antibiotikabehandling, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad.

VET HVILKEN BAKTERIE

Det er på det rene hvilken type bakterie som er årsaken til sykdomsutbruddet hos kvinnen. Navnet på den er Meningokokk serotype Y. Denne bakterien dekkes av vaksinen som brukes i dag. De som allerede har fått behandling på legevaktene vil bli oppringt og tilbudt vaksine.

– Dem som allerede er vaksinert mot hjernehinnebetennelse trenger ikke å få en ny vaksine, sier kommuneoverlegen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no