18. jul
LEKKASJE: Det var mellom disse to kummene i Vormavegen at det oppsto lekkasje etter at et gammelt rør hadde sklidd fra hverandre i skjøten.
 
Har fått igjen vannet i Sundet
Brandtgården og Saga 1 i Sundet har fått igjen vannet etter å ha vært vannløse siden 1. pinsedag.

Publisert: 23.mai.2018 10:15
Oppdatert: 23.mai.2018 10:27

Etter at kommunens mannskaper hadde jobbet på spreng i mange timer, fikk næringsdrivende og beboere igjen vann i kranene rundt klokka 02 natt til onsdag. Vannet hadde vært borte siden søndag.

Lekkasjen ble lokalisert til et rør i Vormavegen utenfor Brandtgården. Bent Berger fra teknisk etat, som hadde overordnet vakt i pinsen, forteller at det var en komplisert operasjon å rette feilen.

SKIFTET HELE RØRET

– Det var et gammelt rør med en blyskjøt som hadde sklidd fra hverandre. Røret ligger midt i gata mellom to kummer. Siden røret var gammelt, ville det være meningsløst å bare reparere det. Derfor skiftet vi det ut med et nytt. Vi måtte helt ned til Ski og Langhus for å hente deler. Det var en stor og komplisert jobb, som ble ytterligere forvansket av ei flomstor Vorma. Elvevannet presset seg inn i lekkasjehullet, og kommunens sugebil jobbet på spreng for å holde vannet ute av hullet hvor våre mannskaper jobbet. Hvis denne lekkasjen hadde skjedd når Vorma er normal, ville ikke jobben vært så vanskelig, sier Berger.

Han roser alle berørte parter for tålmodigheten de viste da de ikke hadde vann på flere dager.

– Kommunen forklarte situasjonen og leverte vann på kanner. Det var ingen sure miner noe sted, forteller Berger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no