19. jul
NY RÅDMANN: Han har kommet seg til rette kontoret, ­Ullensaker nye ­rådmann. Rune Hallingstad ser på stillingen som den ypperste ­kommunenorge har å by på.
 
Den nye rådmannen har funnet seg til rette
Kontoret til rådmannen i Ullensaker er det samme, men utsikten forandrer seg for hver dag som går. – Den ypperste jobben kommunenorge har å by på, sier Rune Hallingstad.

Publisert: 02.nov.2017 19:00
Oppdatert: 02.nov.2017 12:45

– Da jeg så stillingsannonsen kunne jeg ikke la være. Jeg hadde ingen planer om å bytte jobb, men stillingen som rådmann i Ullensaker måtte jeg søke på, sier Rune Hallingstad.

Siden han kom inn på kontoret første gang i august har han dag for dag funnet seg mer og mer til rette i stillingen som administrator for en av Norges raskest voksende kommuner. Rune Hallingstad hadde vært rådmann i Sør-Odal i bare to år da stillingsannonsen fra Ullensaker dukket opp.

TILTREKKER SEG FOLK

Det er kritthvitt lys fra de store vinduene som fyller hjørnekontoret i toppen av Ullensaker rådhus på Jessheim.

Forgjengeren ble beskrevet som et unikum, og mange i Ullensaker tenkte at de neppe kom til å få en ny rådmann av samme kaliber. Men Ullensaker kommune er heldig stilt, antakelig ikke på grunn av de store vinduene, men på grunn av aktiviteten og den høyst profesjonelle organisasjonen: Dette er en kommune som gjerne tiltrekker seg de flinke folka.

KUNNE IKKE LA VÆRE

Kommunestyret ansatte han i april, og i august møtte han på jobb i rådhuset på Jessheim.

Selv bor han i Ullensaker kommune, og har gjort det siden 2012. Han er utdannet sykepleier, har en grad fra Universitetet i Bergen og vært innom Forsvaret. Han har vært sykepleier i Førde, seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet, kommunalsjef i Enebakk kommune og rådmann i Sør-Odal, for å nevne noe.

– Ullensaker er noe av det ypperste kommune-Norge kan by på. Det er midt i smørøyet av utvikling og aktivitet, og i Ullensaker er det fantastiske fagmiljøer der er moro å jobbe med.

HAR IKKE NOK PENGER

Men horisonten er ikke bare lys:

– Framtidsutsiktene for Ullensaker er gode, men vi går i møte en tid hvor inntektene ikke harmonerer med utgiftene. Derfor vil det bli mer krevende å prioritere framover. Vi er også avhengige av å finne gode, effektive løsninger for å løse oppgavene våre, sier Hallingstad.

Samtidig vil kommunen fortsatt ha behov for å investere.

– Befolkningen vokser, og kommunen må sørge for å tilpasse infrastrukturen. Men vi må nok tenke oss godt om for hver krone vi bruker, sier den nye rådmannen.

LES OGSÅ: Ny rådmann klar – årslønn på 1,2 millioner kroner

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no