18. jul
LEKKASJE: Verken Brandtgården eller Saga 1-bygget har hatt vann siden 1. pinsedag på grunn av lekkasje i et vannrør i gata. Ivar Nakken sier det går greit foreløpig, men ikke over mange dager til. Bak står Nils Røen, driftsleder i vannverket.
 
Vannlekkasje i Sundet - har ikke hatt vann siden 1. pinsedag
På den ene siden av huset flyter vannet i strie strømmer – på den andre siden kommer det ikke en vanndråpe. Brandtgården og Saga 1 ligger midt mellom ei flomstor elv og en strupet vannledning. De har ikke hatt vann siden 1. pinsedag.

Publisert: 22.mai.2018 14:05
Oppdatert: 22.mai.2018 14:24

Folk fra vannverket i teknisk etat i Eidsvoll kommune har jobbet i flere dager for å finne ut hvor feilen er.

– Vi har lokalisert feilen nå. Det er et vannrør under gatelegemet som er lekker. Hvor lang tid det vil ta før feilen er utbedret, vet vi ikke. Det ligger strøm- og høyspentkabler i gata, og nå er Hafslund Energi på plass for kabelpåvisning, fortalte Nils Røen, driftsleder i vannverket til EUB.

– Hvordan forholder de som er berørte seg til et slikt langvarig fravær av vann?

– De tar det rolig. Kommunen kommer med vann i kanner, sier Røen.

BÆRER VANN FRA VORMA

– Vi tar det som trening, sier Rebecka Engstrøm, innehaver av Blomsterverden, når hun bærer vannbøtte på vannbøtte fra Vorma.

– I dag regner vi med å hente minst 50 bøtter. Det blir vel sånn rundt 500 liter, det, sier hun.

Ivar Nakken i Brandtgården i Sundet forteller at han og kona Annikken Brandt kom hjem fra hytta mandag kveld.

– Dermed har vi ikke hatt så stor føling med vannmangelen, men de som bor over oss har ikke hatt vann siden 1. pinsedag. Hvis dette varer lenge, er det snakk om at kommunen setter en vanntank i hagen, kobler den til utekrana og setter trykk på. Dermed vil vannet presses inn i husets vannrør. Det kan jo bli kritisk om vi er uten vann over flere dager, sier Nakken.

I Brandtgården er det to leiligheter, en blomsterforretning og en helsekostbutikk.

SAGA 1 TØRRLAGT

Det andre bygget som er rammet av vanntrøbbelet, er Saga 1, hvor blant annet Rema 1000 holder hus.

– Nå har det jo vært pinse og butikken har vært stengt. Vi åpnet i dag, tirsdag, og én dag uten vann går greit. Ideelt er det jo ikke. Vi kan klare oss uten vann i en kort periode, men ikke over flere dager. Da blir det raskt problematisk. Eidsvoll kommune kjører vann til oss i store kanner. Det brukes til håndvask, i do og slike helt nødvendige, hygieniske ting, sier kjøpmann Trond Bjørnstad i Rema 1000 i Saga 1-bygningen.

FAKTA

  • 1. pinsedag ble det oppdaget en vannlekkasje i et rør under gatelegemet i Vormavegen i Sundet.
  • Vannverket i kommunen har nå funnet feilen, men får ikke utbedredet den før Hafslund energi har påvist strømførende kabler som går ved vannrøret.
  • Beboere, bedrifter og butikker i Brandtgården og Saga 1 har ikke hatt vann siden 1. pinsedag, men kommunen kjører vann i kanner. 

 
BÆRER VANN FRA VORMA: Rebeca Engstrøm, innehaver av Blomsterverden, bar i går 500 liter vann i bøtter fra flomstore Vorma.
VORMAVANN: Uten vann fra Vorma hadde blomstene til Rebecka Engstrøm i Blomsterverden ligget dårlig an.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no