21. apr
TOTALFORBUD: ØRBR innfører totalforbud mot all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark. Arkivfoto.
 
Innfører totalforbud mot all bruk av åpen ild
Skogbrannfaren har økt de siste dagene, og nå utvider Øvre Romerike brann og redning (ØRB) totalforbudet mot all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.

Publisert: 18.mai.2018 20:57
Oppdatert: 18.mai.2018 21:01

Forbudet vil gjelde alle kommuner på Øvre Romerike fra søndag 20. mai.

– Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller. Tillatelser som allerede er gitt inndras inntil videre, opplyser Øvre Romerike Brann og redning (ØRBR) i en pressemelding fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Kjøkkenet er ei brannfelle

Skogbrannfaren har økt siden ØRB innførte totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark i områdene Nes og Gjerdrum 16. mai.

De siste dagene har terrenget tørket opp enda mer, og det er fortsatt ikke nedbør av betydning i vente, ifølge Meteorologisk institutt, skriver ØRBR.

Totalforbud i hele distriktet

ØRB har vurdert at det er riktig å utvide totalforbudet fra søndag 20. mai. Fra denne datoen gjelder totalforbudet for alle kommunene i Øvre Romerike, altså Eidsvoll, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum og Nes. Tillatelser til brenning som allerede er gitt, inndras inntil videre.

– Vi følger utviklingen i hele distriktet, og vurderer fortløpende om det er grunnlag for å opprettholde et totalforbud. Forbudet gjelder til det oppheves av ØRBR, skriver de i pressemeldingen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no