16. jul
– Vi planlegger en bærekraftig og pulserende by med nye arbeidsplasser, hoteller, kongress/konferanse, handel, rekreasjon og annet, rett ved Norges største knutepunkt, forteller Thor Thoeneie til Estate Nyheter. Arkivfoto: Glen Widing
 
Har kjøpt 200 mål til
Oslo Airport City har kjøpt ytterligere 200 mål på Gardermoen og kan nå utvikle over én million kvadratmeter med næringsareal.

Publisert: 18.aug.2017 12:39
Oppdatert: 18.aug.2017 12:48

De ambisiøse planene til den nye flyplassbyen Oslo Airport City (OAC) er blitt enda større etter at de kjøpte 200 mål med areal på Gardermoen, skriver Estate Nyheter.

Opprinnelig eide OAC 850 mål i området, med planer om å utvikle minst 850.000 kvadratmeter næringslokaler. I løpet av 20 år skulle investeringene kunne komme opp i hele 20 milliarder kroner. Nå er planene oppjustert til en utvikling av over én million næringsareal.

– Jeg kan bekrefte at vi kjøper tomten. Selger kommer inn som ny aksjonær i OAC. Tomten ligger strategisk riktig til for oss og passer godt inn i vår tomteportefølje, sier adm. direktør Thor Thoeneie i Oslo Airport City til Estate Nyheter.

Det er Clarksons Platou som har tilrettelagt for kjøpet av tomten.

MULIGHETSSTUDIER

Oslo Airport City er nå i full gang med mulighetsstudier for en framtidig by- og stedsutvikling av hele Gardermoen Næringspark.

– Vi planlegger en bærekraftig og pulserende by med nye arbeidsplasser, hoteller, kongress/konferanse, handel, rekreasjon og annet, rett ved Norges største knutepunkt. Oslo Lufthavn Gardermoen og Jessheim by er et av de største vekstområdene i Norge, og med vår beliggenhet mellom flyplassen og Jessheim sentrum mener vi det ligger til rette for en bærekraftig utvikling og etablering av nye kompetansearbeidsplasser, sier Thoeneie.

LES OGSÅ: 850 mål barmark øst for flyplassen skal bli en moderne by

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no