25. jun
LYKTES: Tallmaterialet fra elevundersøkelsen, nasjonale prøver og eksamensresultater tyder på at Nannestad kommune har lyktes å få til mer og bedre læring for elevene i perioden 2013-2017. Dette er Anne Bergem, virksomhetsleder skole, tilfreds med.
 
Har lyktes med strategiplan for bedre læring i skolen
NANNESTAD: Nannestad kommune har vurdert sitt arbeid med kvalitetsutvikling i skolen gjennom de siste fire årene. Den viser positive resultater.

Publisert: 19.sep.2017 13:30
Oppdatert: 18.sep.2017 12:03

Mottoet har vært Mer og bedre læring for elevene i Nannestad-skolen. Rapport og evaluering for Strategiplan for mer og bedre læring 2013 – 2017 har vært til behandling i oppvekst- og kulturutvalget og legges fram for kommunestyret torsdag.

– Rapporten viser at arbeidet har gitt resultater. Det er blant annet færre elever på laveste mestringsnivå på nasjonale prøver i lesing og regning, bedre resultater på eksamen i skriftlig norsk og matematikk og bedre resultater på grunnskolepoeng, sier Anne Bergem virksomhetsleder skole i Nannestad kommune.

Hun peker også på høye score på elevundersøkelsens spørsmål på 7. trinn

– Dette var i 2017 godt over landsgjennomsnitt på alle spørsmål. Det var også en signifikant nedgang i andel elever som får spesialundervisning, og stadig flere elever fra Nannestad fullfører videregående skole, sier Bergem.

Arbeidet i fireårsperioden har vært basert på forskning om hva som påvirker elevenes læring mest, og alle skolens aktører har vært involvert i arbeidet.

Utdanningsdirektoratets veilederkorps har gitt sitt eksterne blikk på rapporten.

– De uttrykker at de ser utvikling i riktig retning både når det gjelder elevenes faglige utvikling og med hensyn til læringsmiljøet. Tiltak på skole- og kommunenivå i prosjektet Vurdering for læring framheves som eksempel på godt skolebasert utviklingsarbeid. Et tydelig forsknings- og teorigrunnlag, høyt ambisjonsnivå og læringstrykk, sammen med utviklingen av felles standarder, framheves som suksessfaktorer i fireårsperioden og i arbeidet med Nannestad-skolen framover, sier Bergem.

LES OGSÅ: - Godt å slippe brakkene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no