24. jul
100 MILLIONER: Butikksjef Rune Repp i Extra på Råholt passerte den magiske 100-millioners grensa i forrige ute. - Vi ligger an til å omsette for 110 millioner kroner i år, sier han.
 
Har passert 100 millioner kroner
Extra på Råholt er en av de største filialene i landet basert på omsetning. Sist torsdag passerte de 100 millioner kroner.

Publisert: 13.des.2017 17:00
Oppdatert: 15.des.2017 13:18

– Jeg var på kurs den dagen, men satt likevel og fulgte med på omsetningstallene. Følelsen av å passere 100 millioner kroner er ubeskrivelig morsom, sier butikksjef Rune Repp.

Han har vært på Råholt siden 2010, den gang butikken het Mega og lå i Råholt senter.

HUSKER DU DETTE: Rev det gamle senteret og bygde nytt

– Vi har mer enn doblet omsetningen siden da, og er nå den niende største Extra i landet. Og vi er den eneste Extra i Coop Øst som har passert 100 millioner, sier han om kjederegionen som strekker seg fra Halden til Beito.

HARD JOBBING

– En slik omsetning kommer neppe av seg selv?

– Nei, du får ingenting gratis i denne bransjen. Vi må hele tiden yte god service, ha de varene kundene etterspør, og selvsagt ha dyktige ansatte. Kundene har nok av dagligvarebutikker å velge mellom, så vi må stå på hele tiden for at de skal fortsette å handle her hos oss, påpeker han og skryter av sine 24 ansatte.

– De gjør en kjempejobb. Færre og færre dagligvarebutikker klarer å nå 100 millioner kroner, sier han.

Hver uke har Eidsvoll Amfi rundt 30.000 besøkende innom. I hele fjor medførte det 468.400 betalende kunder hos Extra, noe som gjør dem til den aller største aktøren i kjøpesenteret.

VIKTIG

– Extra er naturligvis en svært viktig aktør for oss, men det er klart at en slik omsetning som de nå har nådd sier mye om kvaliteten på butikken og kundenes opplevelse. De har kunder fra tidlig morgen til sen kveld, så dette er gøy å oppleve, smiler senterleder Nina Kristengård.

– Vi er begge avhengige av hverandre og av en god butikkmiks i senteret. Det handler om å ha det kundene forventer å finne her. Jeg synes vi gjør veldig mye riktig, skyter Repp inn.

– Har du nok plass med dine 2000 kvadratmeter?

VANT KAMPEN: Fikk post i butikk

– Egentlig ikke. Vi har hele tiden utfordringer med vareflyten vår og ser nå på muligheter for å få mer plass, sier han.

SPENNENDE UKER

Repp endte så vidt under 100 millioner i fjor, i år mener han å klare 110. Amfi Eidsvoll omsatte for 449 millioner kroner i fjor og har budsjettert med 480 i år.

– Det klarer vi, men vi håper å nå 500. Juleinnspurten blir spennende, og vi håper eidsvollingene handler her og ikke i andre kommuner, sier Kristengård.

– Har du tro på Råholt og videre vekst?

– Ja, helt klart. Vi har hatt vekst i alle årene siden vi åpnet i 2014, og jeg tror det bare fortsetter. Råholt blir mer og mer et sentrum, og med den veksten vi ser på alle kanter er det ingen grunn til å tro noe annet om senteret vårt, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no