19. jul
MOREPPEN: Nils Erik Solbakken (t.v.) og Ronny Gran har begge sikret seg tomter i Gardermoen Vest Næringspark i Moreppen, vis-à-vis Akershus Utleie.
 
Har sikret seg tre næringstomter
NANNESTAD: Nils Erik Solbakken og Ronny Gran vil satse i Nannestad. Nå har de kjøpt næringsareal i Gardermoen Vest Næringspark.

Publisert: 16.okt.2017 11:30
Oppdatert: 13.okt.2017 10:36

Nils Erik Solbakkens holdingselskap Grani Holding har kjøpt ei tomt på tre mål. Ved siden av denne har Grani Holding, AKW Holding, ved Alf Kristian Werner, og Østlandske Byggpartner (ØBP) sammen kjøpt ei tomt på om lag fire mål. Solbakken og Werner driver AN Bygg as, som i dag er etablert i Maura. Et lite steinkast unna har AN Byggs samarbeidspartner Gran Consult, ved Ronny Gran, kjøpt ei tomt på om lag 2,5 mål. Hans virksomhet, som er stålmontasje, blikkenslagerarbeider og snekkeroppdrag, holder i dag til på Råholt. Bedriften har sju ansatte.

– Der leier jeg lokaler, og nå trenger vi både større plass og et mer riktig lokale for vår virksomhet, Beliggenheten i Moreppen er topp. Jeg tenker å bygge et verksted først og fremst til egen virksomhet, men håper også kunne leie ut en del av bygget, sier Gran.

ÅPNER BUTIKK

Han ser også mulighet for å kunne åpne et utsalg for blikkenslagerprodukter.

Solbakken forteller at det er så tidlig i fasen at de ikke har bestemt seg for om AN Bygg eventuelt skal flytte virksomheten fra Maura.

– Vi vet foreløpig ikke om det blir bygging for oss selv, eller om vi bygger og leier ut. Salg kan også bli aktuelt, sier Solbakken.

AN Bygg er leverandører av stålbygg til landbruk og annen næringsvirksomhet. Gran Consult samarbeider om montering av byggene.

– Vi kan levere bygg fra 100 til 3.000 kvadratmeter, ja større også, hvis noen trenger det. Men vi tar også andre spesialoppdrag. For eksempel har vi bygd skiskytteranlegget på Nordåsen og tribune på Hauerseter, sier Solbakken.

HAR BYGD MYE PÅ JESSHEIM

Også han ser Moreppen som en sentral og god plassering.

– Der har vi fem minutter til hele verden, men vi har jo ikke tenkt å erobre hele verden noen av oss, Vi tror det er riktig tid for å satse i forhold til næringsutvikling i Nannestad. På Jessheim har det skjedd store ting, og AN Bygg har bygd mange tusen kvadratmeter på næringsområdet på Jessheim, men lite i Nannestad. Det håper vi kan snu, sier Solbakken.

AN Bygg eies av Alf Kristian Werner og Nils Erik Solbakken. Fram til 2004 drev de hvert sitt firma, men da gikk de sammen om å stifte AN Bygg as.

Han forteller at de nå vil forsøke å få opp et bygg så fort som mulig slik at de kan vise hva de kan levere.

LES OGSÅ: Åpnet framtidsrettet miljøbygg: - Dette er det råeste anlegget i utleiebransjen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PLANER: Nils Erik Solbakken (t.v.) og Ronny Gran fortalte om sine planer i Moreppen på næringslivsfrokosten i Nannestad.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no