23. jul
ELEKTRISK: - Vi har forhåndssolgt 87 Nissan Leaf allerede. Det er utenkelig for oss ikke å satse på elbiler, sier salgssjef John Olav Øverby hos Aasen Bil.
 
Har solgt 87 hittil - uten at kundene har fått prøvekjørt
93 Nissan Leaf er på vei til Aasen Bil. 87 av dem er allerede kontraktfestet.

Publisert: 25.jan.2018 17:00
Oppdatert: 25.jan.2018 21:31

– De første bilene står allerede i Drammen. Vi begynner å levere dem ut 23. februar, sier salgssjef John Olav Øverby.

– Ganske enkelt en suksess?

– Det er det ingen tvil om. Vi synes det selvsagt er veldig moro – tross alt er dette en bil de færreste har sett noe annet enn en japansk demomodell av, sier han.

ELEKTRISK

Nissan Leaf er verdens mest solgte elbil. Flere enn 270.000 er lagd, over 30.000 av dem er solgt i Norge. Aasen Bil har levert rundt 50 årlig siden 2012.

– Elbil har kommet for å bli, med andre ord?

– Ja, det er helt utenkelig for oss å ikke tilby elbil. Den har vært en suksess fra første dag, og vi merker det på hva kundene er opptatt av også.

– Noen kritikere argumenterer med at batteriene ikke holder og at man ikke får solgt en brukt elbil?

– Det er tull. Jeg vet om Leafer som har kjørt over 250.000 kilometer med originalt batteri. Vi har fått inn bare to med batterifeil i alle disse årene, og det er mange færre deler på en elbil som kan gå i stykker. Dessuten er de lettsolgte bruktbiler, vi venter faktisk ikke å få særlig mange av dem i innbytte, påpeker Øverby.

ENDELIG

– Hvem kjøper den nye modellen?

– Noen har hatt elbil før, noen er førstegangskjøpere. Noen av de sistnevnte har ventet til nå for de føler endelig at rekkevidden er god nok.

LES OGSÅ: Sukessen som forsvant fra markedet

– Hvor lang blir den nå?

– Vi har ikke fått testet den ennå, men Nissan oppgir 378 kilometer. Jeg tipper 30 mil på sommerføre er realistisk.

– Hvorfor ikke bare vente på en modell som gå enda lengre?

– Da får du aldri kjøpt elbil. Utviklingen går så fort i denne bransjen at det kommer en ny modell omtrent årlig. Leafen vi får i februar leveres med et 40kwt batteri, men allerede til høsten begynner vi å selge en modell med et enda større batteri.

– Får vi se flere elektriske biler fra Nissan?

– Ja, varebilen ENV200 kommer med det samme batteriet som den nye Leafen. Når den er salgsklar vet jeg ikke siden fabrikken i England sier de prioriterer Leaf. Og jeg vet at Nissan kommer med andre modeller også, det er bare et spørsmål om tid, sier Øverby.

FAVORITT

I fjor ble det solgt nesten 7.000 Nissan i Norge, fordelt på elektrisk, bensin og diesel. Hittil er over 5.500 elbiler blitt bestilt.

– Vi ser frem til å få bilen i hus, og er sikre på at den kommer til å dra ytterligere fra andre merker som ikke klarer å levere, sier Øverby.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no