16. jun
BLOGGER. Harald Seland Myhre er valgt ut til å sitte i FN-sambandets ungdomspanel i 2017. I en blogg på sambandets nettsider skal han belyse store og aktuelle saker. Foto: FN-sambandet/Terje Karlsen
 
Harald Seland Myhre skal blogge om aktuelle saker for FN
ULLENSAKER. 16-åring fra Jessheim er med i FN-sambandets ungdomspanel.

Publisert: 14.feb.2017 12:55
Oppdatert: 01.mar.2017 11:09

FN-sambandet jobber med å informere om FN-arbeid, skape interesse og debatt om internasjonale spørsmål, samt å øke forståelsen for bakgrunn og sammenhenger i internasjonal politikk. De ønsker også å bidra til positive holdninger til solidaritet og internasjonalt forpliktende samarbeid. Harald Seland Myhre er valgt ut til å sitte i FN-sambandets ungdomspanel i 2017.

- Jeg gleder meg. Jeg tror dette vil bli både lærerikt og spennende, sier Seland Myhre til EUB.

BLOGGER

Ungdomspanelet består av ti bloggere mellom 15 og 19 år som skriver om internasjonale saker de brenner for.

- Den siste tiden har jeg vært opptatt av demokrati, ytringsfrihet og ikke minst fakta. Det har jo blitt litt mindre bruk av fakta i det siste, sier Seland Myhre, og bekrefter at han følger nøye med på amerikansk politikk.

- Ja, og det brer rundt seg. I framtiden kommer jeg til å skrive om ting som skjer, når det skjer. Jeg skal skrive innlegg eller dele andre ting som bilder og dikt. Det kan være om akkurat det jeg vil, men det skal handle om det internasjonale bildet, forteller han.

GLAD I SPRÅK OG SAMFUNNSFAG

Jessheim-gutten søkte om å bli med etter at han ønsket å bli mer engasjert i FN-arbeid i ly av deltakelse i et rollespill om konflikten i Syria. Til daglig går han førsteklasse studiespesialiserende ved Jessheim videregående skole. Han liker å lære seg språk og er spesielt interessert i samfunnsfag. Allerede har han sett for seg en framtid der erfaringene fra FN-sambandet kan være av direkte verdi.

- Jeg har lyst til å jobbe innen jus, diplomati, eller med statsvitenskap, sier han.

SAMLING

I slutten av januar møttes hele panelet på FN-sambandets kontor i Oslo.

- Det var veldig hyggelig. Vi fikk først møte generalsekretæren i FN-sambandet, og fikk vite mer om hvordan de jobber og hva vi skal gjøre. Så begynte vi å skrive innlegg, forteller Seland Myhre.

Etter at året er omme vil ti nye samfunnsengasjerte ungdom få sjansen til å ytre seg på sambandets nettsider.

- Hvert år engasjerer vi ti nye bloggere. Bloggen er en plattform for nye unge stemmer som ikke nøler med å fortelle hvordan de oppfatter verden vi lever i, og hvordan den burde se ut, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær for FN-sambandet.

FN-sambandets Ungdomspanel 2017 består av Stella Marie Lapingcao Nielssen fra Kongsberg, Mariat Pashaeva fra Lyngdal, Kaisa Haugen fra Hell, Harald Seland Myhre fra Jessheim, Nariman Salem Hame fra Drammen, Bani Singh, Zuhayr Abdi og Daniel Uzzaman fra Oslo, Julie Sætre fra Lindås og Leon Bafondoko fra Trondheim.

LES OGSÅ: Planlagt grusbane ved Jessheim VGS kan bli kunstgress

LES OGSÅ: Sarah Celine fra Borgen slo alle gutta i tømrerfag

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no