25. jun
STOLTE: Kim Ankersten (t.v.) er leder av Eidsvoll og Hurdal Røde Kors. Han er stolt over at to av medlemmene, Inger Engen og Øyvin Syvertsen, har blitt tildelt Norges Røde Kors Fortjenstmedalje.
 
Hedret med fortjenestemedalje
Inger Engen (84) har vært i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors siden 1966. Åtte år senere meldte Øyvin Syvertsen (70) seg til tjeneste. Nå har de begge blitt tildelt Røde Kors’ fortjenestemedalje.

Publisert: 25.mar.2018 08:30
Oppdatert: 25.mar.2018 08:59

Til sammen har de gjort en frivillig innsats i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors i 96 år. I dag er Inger 85, mens Øyvin er 70. Men der er alder ingen hindring. De er fortsatt aktive i tjenesten.

ROS FRA LEDEREN

Kim Ankersten er leder av Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

– Denne medaljen som Inger og Øyvin nå har fått er den høyeste utmerkelse som et vanlig medlem i Røde Kors kan få. Ingen i vår lokale forening har tidligere fått den. Den deles bare ut etter langvarig og tro tjeneste. I vår søknad til Røde Kors la vi vekt på den langvarige frivilligheten som disse to har hatt – og fortsatt har.

HJELPEKORPSET og BESØKSTJENESTEN

– Øyvin har hatt mange betydningsfulle verv hos oss, og da i hovedsak i hjelpekorpset. Han har vært aktiv i beredskapsutvalget vårt og har gjort en stor jobb med regnskapet. Det har tatt mye tid. Øyvin har vært like aktiv fra 1974 og fram til i dag og han er en av pilarene vi støtter oss på, sier Ankersten.

Besøkstjenesten til Røde Kors er stor, aktiv og kjent. Inger startet denne tjenesten i Eidsvoll og Hurdal i 1966.

– Besøkstjenesten har vært en grunnpilar i vår lokalforening, og det var Inger som fikk den opp å gå. I 1994 startet hun også opp en krise- og omsorgsgruppe. Den var den største og mest aktive gruppen i hele Norge de neste ti årene. Inger har også vært distriktsleder i besøkstjenesten, forteller Kim.

FØLER SEG BEÆRET

De to ildsjelene og frivillige, som også er æresmedlemmer av den lokale foreningen, føler seg begge beæret over å ha fått en slik utmerkelse.

– Dette er jo utrolig morsomt, og jeg vil tjene Røde Kors så lenge jeg orker. Alt man synes er gøy, orker man. Jeg brakk armen i 1974, og det var en medvirkende årsak til at jeg meldte meg inn, humrer Øyvin Syvertsen.

Inger er fortsatt aktiv i besøkstjenesten og hun er hyppig på sykehjemmet.

– Jeg startet opp besøkstjenesten i 1966 etter å ha bodd i Oslo. Vi besøker også hjemmeboende, men de fleste besøkene er på sykehjem. Selv om jeg blir 85 til sommeren, er jeg fortsatt aktiv. Hjemme har jeg bare ei katte, og jeg må jo finne på noe. Jeg kjenner veldig mange mennesker fra tidligere, og det er hyggelig å treffe disse når jeg er på besøk, sier Inger Engen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
96 ÅR: Inger Engen og Øyvin Syversten har til sammen 96 frivillige år i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no