22. aug
DIREKTØREN. Hege Lundring er direktør for LHLs nye flaggskip - LHL-klinikkene Gardermoen.
 
Hege Lundring skal lede LHL-klinikkene Gardermoen inn i framtida
ULLENSAKER. Dette er sjefen for det nye LHL-sykehuset.

Publisert: 30.sep.2016 13:40
Oppdatert: 27.jan.2017 14:36

Hege Lundring, oppvokst på Råholt og nå bosatt på Jessheim, er utdannet lege. I tillegg har hun en master i ledelse fra BI å vise til. Det gjør henne vel skikket til å lede LHLs nye flaggskip, LHL-klinikkene Gardermoen, inn i framtida.

Mange vil huske Hege fordi hun var god til å gå på ski. Til langt inn i tenårene drev hun på toppnivå, og det derfor naturlig å tro at yrkesvalget ville falt på noe med idrett, men det var lege hun ville bli.

KVINNELEGE

Hege dro til Tyskland. I Freiburg og Lübeck studerte hun medisin og har endt opp som gynekolog og fødselslege.

Hun hadde sin turnus på gamle SiA, som senere har blitt til Ahus. Men siden Hege også likte å drive med organisering, tok hun BIs Master of Managemet i ledelse ved siden av full jobb. I samme periode var hun tillitsvalgt for legene på Ahus.

Fra 2009 til 2012 var hun avdelingssjef for gynekologisk og fødeavdelingen på Sykehus Innlandet. Så bar ferden igjen tilbake til Ahus, hvor hun ble overlege. På vårparten i 2012 ble hun konstituert som klinikkdirektør for kvinneklinikken. I mai i år ble hun LHLs nye sykehusdirektør.

LES OGSÅ: Minst mulig energibruk på det nye LHL-sykehuset

VOKST OPP MED LHL

- Du som hadde en god jobb ved Ahus, hvorfor søkte du LHL-jobben?

- Det er flere grunner til det. LHL er en pasienteid organisasjon. Det liker jeg. Jeg er vokst opp med Feiringklinikken og Glittre. Og jeg har sett LHLs arbeid har ført til nye, gode behandlingstilbud til pasientene. Jeg er imponert over ledelsen og de ansatte i LHL, sier Hege, som sammen med dem nå skal forme det nye sykehuset.

STORT, MEN LIKEVEL MINDRE

LHLs sykehus er stort, men likevel mindre enn Feiring og Glittre til sammen. Det vakte oppstyr og motstand da det ble klart at Feiringklinikkens virksomhet skulle flyttes til Ullensaker.

- Det ville sannsynligvis gått noen år til i samme sporet, men man er nødt til å tilpasse seg marked og utvikling, sier Hege.

Hun er klar på at pasienter og andre besøkende fra første stund skal se at dette ikke er et offentlig sykehus.

- Folk skal bli tatt imot i en flott vestibyle, som i et hotell, av folk som er kledd i pent tøy. I en kantine skal man kjøpe god mat. Fra en buffé kan folk selv forsyne seg fra et godt og riktig kosthold. Vi skal ha en hotellavdeling, hvor pårørende kan få eget rom, sier Hege.

PRIVAT SYKEHUS

LHL-klinikkene Gardermoen er et privat sykehus, drevet av en ideell organisasjon. Det er avhengig av behandlingsavtaler med de offentlige helseforetakene, eller at pasientens behandling enten betales av egen lomme eller om denne har en privat helseforsikring.

- I tillegg er det aktuelt å samarbeide med private aktører og på enkelte områder kan det også bli aktuelt å åpne for tilbud gjennom helseforsikring. LHL har vært endringsvillige og tilpasset seg markedets etterspørsel. Vi har nå en avtale med helseregionene om rehabilitering av sykelig overvekt. Vi vurderer også allergi, astma og matintoleranse. Plastisk kirurgi har vi så vidt startet med, sier Hege Lundring.

LES OGSÅ: Ordfører Tom Staahle: - Denne dagen har jeg sett fram til

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no