20. aug
GLAD. Stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H) er glad for svaret fra helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).
 
Helseministeren mener muskelsyke Leon (3) kan få dekket reiseutgifter
ALGARHEIM. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil klargjøre overfor helseforetakene at de innenfor dagens regelverk har mulighet til å finansiere deltakelse i kliniske studier i Norden.

Publisert: 07.feb.2017 15:49
Oppdatert: 01.mar.2017 11:07

Etter at EUB skrev om Leon Maslanek (3) fra Algarheim, som har den alvorligste formen av den arvelige muskelsykdommen spinal muskelatrofi (SMA), stilte stortingsrepresentant Tone Wilhelmsen Trøen (H) spørsmål til helse - og omsorgsminister Bent Høie om hvordan statsråden tenker at de regionale helseforetakene kan gi mulighet til å godkjenne at norske pasienter med sjeldne diagnoser deltar i kliniske studier i Norden. Bakgrunnen er at Leon er tilbudt medisin til millioner helt gratis på sykehus i Göteborg, men nektes tusenlapper til sykehusoppholdet av norske helsemyndigheter.
- Jeg vil klargjøre overfor de regionale helseforetakene at de innenfor dagens regelverk har mulighet til å finansiere deltakelse i kliniske studier i Norden for norske pasienter, svarer Høie nå.
- Dette svaret er jeg veldig glad for. Jeg er også veldig fornøyd med at han anerkjenner utfordringene som pasienter med sjeldne diagnoser har, sier Wilhelmsen Trøen til EUB.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no