20. jul
SOLGT: Nå er Gardermoen Campus 100 prosent på svenske hender etter at Hemfosa kjøpte ut Aspelin Ramms 35-prosent andel.
Foto: Glen Widing
 
Svenskene eier alt
Hemfosa kjøpte nylig Aspelin Ramms andel i Gardermoen Campus. Dermed eier de alle aksjene.

Publisert: 31.mar.2018 06:00
Oppdatert: 27.mar.2018 14:52

Eiendomsselskapet Hemfosa Samfunnsbygg (HS) er datterselskap av det svenske selskapet Hemfosa Fastigheter, hvis målsetting er å være den ledende aktøren innen samfunnseiendom i Norden.

22. mars kjøpte Hemfosa Samfunnsbygg Aspelin Ramms eierandel på 35 prosent i Gardermoen Campus som eier de to bygningene med Helsehuset, den interkommunale legevakta og LHL-sykehuset. Summen var 330 millioner kroner.

– Vi er veldig glade for at Hemfosa blir langsiktig eiere til disse moderne helsebyggene. Vi ser frem til et nært samarbeid med Ullensaker kommune, LHL og andre leietakere i utviklingen av eiendommen. Beliggenheten er svært god og vi ser gode muligheter til flere utviklingsprosjekter på Gardermoen Campus sammen med Aspelin Ramm, sier adm. dir Jens Engwall i Hemfosa.

KNUTEPUNKT

Målsettingen til Gardermoen Campus er å bli et knutepunkt for fremtidens helsetjenester med nyskapende virksomheter innen blant annet forskning, utvikling, behandling og rehabilitering.

– Innovasjonsmulighetene i norsk helsesektor er mange og ved å samle ulike aktører er målet å skape en arena for innovasjon og samarbeid, påpeker han.

SOPTE INN PENGER: Brødrene tjente 42 millioner på salg

– Først og fremst vil vi takke LHL, Ullensaker kommune og ikke minst Aspelin Ramm som har vært et inspirerende team å jobbe sammen med. Vi skal skape flere muligheter for fremtidens helsesektor med økende krav til brukervennlige løsninger, moderne teknologo og kompetanserikt område på Gardermoen, sier direktør Simon Venemyr Ottersland i Hemfosa Norge.

STOR EIENDOM

Alle lokalene i Gardermoen Campus er nå utleid og operative. LHL leier selve sykehusdelen for 25 år, det interkommunale helsehuset med legevakta er utleid til Ullensaker kommune for 30 år. Hemfosa har dessuten mye mer plass å utvide på nord på den samme eiendommen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no