17. jul
 
Her åpner de sin største butikk i Norge
KLØFTA. I stedet for å klippe en snor saget de en bjørkestamme i to.

Publisert: 16.mar.2017 15:42
Oppdatert: 16.mar.2017 16:39

De ble både grillpølse og bløtkake til alle da Felleskjøpet åpnet sin aller største butikk i Norge torsdag formiddag. Forretningen på Kløfta er utvidet med 1600 kvadratmeter, og har nå et areal på 4700 kvadratmeter – og her selges absolutt alt Felleskjøpet har i sortimentet sitt. Det er ikke lite. 

STORE INNKJØP

Felleskjøpet er landbrukets innkjøpssamarbeid, og det bar åpningen også preg av: Det var gårdbruker Hans Petter Aurstad fra Jessheim som hadde fått æren av å sage bjørkestammen i to. 

– Her klipper vi ikke snorer, bekreftet han, før han startet motorsaga og fikk flisene til å sprute utover hele parkeringsplassen i Dysrskuveien 1, midt mellom E6 og Kløfta sentrum. 

Aurstad, som har lang erfaring som gårdbruker i Ullensaker, sier at Felleskjøpet er viktig for landbruket. 

– Tradisjonelt er Felleskjøpet et resultat av at bøndene gikk sammen for å gjøre felles innkjøp for å spare penger. Det er fortsatt utgangspunktet, selv om alle som vil kan gå inn i butikken her og kjøpe det de trenger, sier Aurstad. 

ALT FRA FRØ TIL TRAKTORER

Og at butikken på Kløfta har noe for alle kan det ikke være tvil om. Her selges alt fra blomsterfrø til de traktorer og treskere. Et stort verksted for landbruksutstyr er også en del av anlegget på Kløfta. For Felleskjøpet er det naturlig å legge tyngdepunktet av sin forretningsdrift til Øvre Romerike. 

– Valget om utbygging her falt naturlig med tanke på at Kløfta ligger sentralt på Østlandet, i et viktig landbruksområde, med kort avstand til Gardermoen og i nær tilknytning til E6. Her kan vi effektivt betjene en stor og bred kundegruppe, sier John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

ØKER OMSETNINGEN

Felleskjøpet Agri opplever gode tider med økt omsetning både i nettbutikk og i ordinære butikker. De siste fem årene har stadig flere valgt å bli kunder. Det er også bakgrunnen for satsingen som er gjort på Kløfta og andre steder i Norge. For selv om butikken på Kløfta er den største, var det ikke den eneste som re-åpnet torsdag formiddag. Alle Felleskjøpet-butikkene er nemlig bygget om og fått en moderne innredning. 

– Alle butikkene som reåpner denne dagen har et nytt butikkonsept med ny planløsning og oversiktlig vareplassering. Vi moderniserer over hele linja, sier Eivind Torkildsen, direktør detaljhandel i Felleskjøpet Agri.

LES OGSÅ: Felleskjøpet bygger nytt landbrukssenter på Kløfta

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no