15. sep
 
Her er skirektoren
20 minusgrader og vind stopper ikke Karen Marie Løberg. Rektoren dropper bilkjøring og tar heller skiene til og fra jobb.

Publisert: 01.mar.2018 21:00
Oppdatert: 01.mar.2018 21:24

Visj, visj, visj. Det er ned mot 20 minusgrader og blåser surt. Gjennom skogen kommer Karen Marie Løberg glidende. Hun lar bilen stå igjen hjemme. I vinterparadiset er det skigåing som gjelder.

– Det er en gave å ha en slik arbeidsvei. Jeg går gjerne på ski på fritida også, sier Løberg med et smil til EUB.

Hun flyttet fra nabokommunen Sørum for tre år siden, og bor i nærheten av Furuset kirke på Algarheim. Skituren til jobben er på cirka seks kilometer. Hun får dermed det dobbelte med langrennsski på beina før middag hver dag.

– En slik vinter må man bare benytte seg av. Det er slike forhold jeg husker fra oppveksten også. Skiturer på og etter skolen. Jeg vil oppfordre alle som kan til å benytte seg av mulighetene som finnes. Løypenettet som finnes i og rundt byen her på Jessheim er helt fantastisk. Det er bare å takke Ullensaker kommune for den fine løypekjørerjobben de gjør, sier Løberg, som også gjerne tar sykkelen til jobb i sommerhalvåret.

Samler tankene

– Totalt med alle løypene i kommunen har folk nå 19 mil å gå på ski i. Vi kjører opp ni av dem, resten kjøres av andre aktører som idrettslag. Her er det løyper fra Borgen og Kløfta i sør til Nordkisa i nord og Sessvoll i vest, sier Ullensaker kommunes løypekjører Ole Harald Skolt. For Løberg er lufteturen fin på flere måter.

– Jeg er ute cirka en halvtime. Før jobb samler jeg tankene, mens jeg avslutter noen på vei hjem, sier hun. På turen rekker hun også å passere Brennifjellet.

– Det tok litt tid før jeg skjønte at det var et fjell, men det er fint å få kjørt litt nedoverbakke også, smiler Løberg. På nye Gystadmarka ungdomsskole, én av de mest moderne i forhold til teknologi i Nord-Europa, er det gode dusj- og garderobefasiliteter. Dermed ligger alt til rette for treningsøkter, også før arbeidstid.

– For meg er det fantastisk å kunne gå en time på ski før middag, i stedet for å bruke bilen ti minutter til og fra. Det er effektivt i hverdagen, sier Løberg.

TV-meteorolog John Smits, selv en ivrig skigåer og vinterentusiast, sier det fortsatt er et stykke igjen til februarrekorden hva gjelder snømengde.

Nesten dobbelt så mye snø

– Målestasjonen på Ukkestad, like sørvest for Gardermoen, viser at største snødybde i februar i år har vært 82 cm. I 1994 var det 120 cm. Februarrekorden er imidlertid fra 1966, da det ble målt 151 cm, sier Smits. Han sier det er altfor tidlig å si noe om hvor lenge snøen kan bli liggende og om det kan bli noe flom ut av snøsmeltingen.

– Det avhenger helt av værutviklingen fra midt i mars og videre gjennom april og mai, sier Smits.

Fakta

  • I Ullensaker kommune er det i vinter cirka 190 kilometer å gå på ski i.
  • Det er løyper fra Borgen og Kløfta i sør til Nordkisa i nord og Sessvoll i vest.
  • Det er målt 82 cm snø på Ukkestad, sørvest for Gardermoen, i år. Det er kommet like mye over store deler av Øvre Romerike, og dette gjør det mulig å gå på ski de aller fleste steder. De fleste steder henger løypene sammen.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no