25. jun
Hvitt på Bakken: Slik så det ut på Nordåsen skianlegg i Maura tirsdag. Spørsmålet nå er om snøen blir liggende. Alt tyder på at den vil bli borte de nærmeste dagene.
 
Her er stadion full av snø, men blir det vinterføre lenge?
Gladnyhet til alle skientusiaster: Sesongens første snøfall er på bakken. Men blir det liggende?

Publisert: 24.okt.2017 14:30
Oppdatert: 24.okt.2017 13:40

Tirsdag snødde det opptil fem centimeter flere steder på Øvre Romerike – også på Nordåsen skianlegg i Maura.

– Vi jobber intenst med å få klare tidligløyper, men trenger nok fem centimeter til for å få det så fint som mulig, sier Runa Granås, løypekjører i Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag.

Skientusiaster gned seg i øynene og kløp seg i armene tirsdag. Kunne det stemme? Er bakken i ferd med å bli hvit? Ja, det er riktig. På steder som Marifjell, Nordåsen, Råsjøen og Brovoll kom det snø.

– Det er varslet mildt de nærmeste dagene. Jeg blir overrasket om denne snøen blir liggende mer enn ut uka. Men det er selvsagt lov å håpe, sier Granås.

I Nordåsen-området har den lokale allmenningen gjort en formidabel jobb på veinettet de siste ukene. Alt for at løypene skal bli brukt mest mulig.

– Nå overtar vi stafettpinnen for å gjøre løypenettet planert, flatt og finest mulig. Målet er å få skiløyper tidligst mulig, sier Granås.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no