18. jul
Snøballer: Slik så de naturskapte snøballene ved Hurdal kirke ut.Foto: Øystein Løvli
 
Her har naturen lagd sine egne snøballer

Publisert: 06.apr.2018 17:00
Oppdatert: 06.apr.2018 15:11

England har sine kornsirkler. Nå har Hurdal fått sine naturlagde snøballer.

Værfenomenet oppsto natt til fredag. Kombinasjonen nysnø og sterk vind har sørget for det spesielle synet. Øystein Løvli, som EUB trykker bildet til i dag, kom over snøballene på jorder i Hurdal. EUB har også tidligere skrevet om slike naturskapte snøballer.

– Alt tyder på at dette er det vi kaller for vindrullende snøballer. Snøballene dannes når sterk vind tar tak i kram og litt løs nysnø og river løs en liten snøklump fra overflaten. Så ruller vinden den videre over den kramme snøflaten og snøballen vokser inntil den blir for tung til at vinden kan rulle den videre. Da stopper den opp. Noen ganger kan du se spor etter ferden, men i dette tilfellet tyder det på at det har fortsatt å snø etterpå, sier uttalte statsmeteorolog John Smits til EUB den gangen. Flere steder på Øvre Romerike ble det målt over 14 m/s med vind natt til fredag. Dermed dukket de naturskapte snøballene opp.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no