15. sep
 
Her innredes et av Norges mest moderne sykehus
Etter to og et halvt år med bygging, flytter snart 500 ansatte til det nye LHL-sykehuset på Jessheim.

Publisert: 13.jan.2018 06:00
Oppdatert: 13.jan.2018 07:09

1070 rom – du kan sove i 280 av dem – fire etasjer og 30.000 kvadratmeter. Inne i det nye LHL-sykeshuet på Jessheim lukter det merkelig nok ikke nybygg, ei heller sykehus. Derimot lukter det rent. Det er fordi alle gulv, vegger og tak er i ferd med å bli vasket ned og rengjort etter byggingen. Det er ikke mange dagene til flyttelassene kommer med møbler og utstyr, og innen den tid må det være skinnende rent. Det er tross alt et sykehus.

– Det ser kanskje ikke sånn ut nå, men 21. febuar tar vi i mot de første pasientene, sier informasjonssjef Martin Steen i LHL.

Les også: LHL får landingsplass for helikopter

HYPERMODERNE

Det nye sykehuset på Jessheim er ikke stort, til sykehus å være. Men det er moderne, blant de teknologisk mest avanserte i Norge. I fellesområdene er det først og fremst hyggelig, men alle flatskjermene med informasjon og underholdning gir et hint om hvordan sykehuset er skrudd sammen. Det er også fort gjort å legge merke til at LHL ønsker å skåne pasientene for ventetid og traurige oppholdsrom. Her er det pasientmottak i hver etasje, hvor legesekretærer skal ta imot og følge til undersøkelse.

Les også: Nordbytjernet mye av årsaken til valget

SJU OPERASJONSSTUER

For dem som må operasjonsbordet gjøres det klart sju stuer. Alle disse er plassert i fjerde etasje. De fleste får nytt utstyr. Skjermer for overvåkning av vitale kroppsfunksjoner og andre data, grensesnitt for tilkobling av ulike instrumenter og alt man trenger i en moderne operasjonssal.

I tilknytning til operasjonssalene finnes rom for overvåkning av pasienter og sengeposter som er innredet mer som ordinære soverom enn sykehusrom. Det er et poeng for LHL å unngå kabler, ledninger og skumle sykehusinnretninger.

Les også: LHL-sykehuset i fare og LHL-sykehuset reddet

FELLES MAT

På bakkenivå finnes alle fellesarealene. Her er det bygget et varmtvannsbasseng, som skal brukes i opptreningen etter en operasjon. Det er også en hel føy tilpasset trening, med styrkerom og kondisjonsrom. Også den store spisesalen finnes her, eller buffésalen som den kalles. Her skal det serveres måltider flere ganger om dagen, og salen skal brukes av alle – både pasienter, pårørende og ansatte skal spise her.

Mat er viktig for LHL. Sykehuset skal ikke bare drive behandling, men fokusere på hele sykdomsforløpet – fra forebyggende innsats, via behandling, til livet etterpå. Dermed må det settes søkelys på livsstilen, hvor trening og kosthold er sentrale elementer.

I første etasje finner man også forelesningssaler og konferanselokaler.

HELT STERILT

Sterilisering av utstyr er en sentral del av å drive et sykehus. Uten sterile instrumenter, ingen behandling. En egen avdeling, hvor svært få har adgang, er bygget for dette formålet. Her blir brukte instrumenter kjørt inn, rengjort i en prosess som tar om lag fire timer, før de brukes på nytt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no