26. jan
STRÅLENDE FORNØYD: Daglig leder Morten Østnor på Nebbenes nordgående på Eidsvoll Verk er strålende tilfreds med superladestasjonen for Teslaer og vanlige biler på Eidsvoll Verk. – Vi regner med at cirka 20 prosent av dem som lader bilene sine her, kommer inn og handler middag. Omsetningen har økt siden åpningen, sier Østnor.
 
Her lades 4.000 Teslaer i måneden
Suksessen kom umiddelbart og turister fra fjern og nær tar bilder av ladestasjonen og legger ut i sosiale medier. Nå har også Financial Times besøk verdens største ladestasjon.

Publisert: 21.jun.2017 09:00
Oppdatert: 21.jun.2017 09:13

– Dere i EUB hadde verdens første reportasje herfra, og Financial Times har foreløpig den siste. Det synes vi er litt morsomt, humrer Morten Østnor, daglig leder for Nebbenes nordgående på Eidsvoll Verk.

I juli i fjor presenterte EUB de store planene utenfor Nebbenes-kafeteriaen i Ormlia. Tesla rullet ut sitt superladenettverk, og åpnet 20 ladestasjoner. Det kom også tolv ladestasjoner for andre elbil-modeller.

Verdens største

Dette gjorde anlegget til verdens største hurtigladestasjon for elbiler. Nå – elleve måneder senere – avslører Østnor at det hele har vært en braksuksess.

– Vi er fulladet på superlativer, smiler han.

– Det er opp mot 4.000 Teslaer innom her og lader i måneden. På Fortum sine, som er for øvrige elbil-modeller, er det normalt et sted mellom 1.500 og 2.000.

Omtalt i Financial Times

Anlegget er flere ganger blitt omtalt i de største avisene, forskjellige bilmagasiner – og nå nylig altså i selveste Financial Times.

– Jeg skal innrømme at jeg aldri hadde gjettet at det skulle skje før vi startet opp med dette.

«Vi ser på verdens største superladestasjon I et land som viser hvordan en elektrisk framtid kan se ut», skriver Financial Times.

– Hvordan er oppmerksomheten i hverdagen?

– Den har vært helt formidabel. Det publiseres en rekke oppdateringer, spesielt fra Tesla-anlegget, i sosiale medier. Turister tar bilder og legger ut her. De har mange spørsmål, og vi svarer så godt vi kan. Vi vet også at den første artikkelen dere hadde herfra gikk rundt i hele verden. Den ble for eksempel oversatt både i Kina og Japan, sier Østnor.

– Hva har det nye anlegget betydd for Nebbenes-driften?

– Vi regner med at cirka 20 prosent av dem som lader bilene sine her, kommer inn og handler middag. Omsetningen har økt siden åpningen. Dette skyldes at kundene fra gamle Nebbenes ved Trondheimsvegen er kommet hit. Men ordningen har vært vellykket, sier han.

Ukas beste dager for kafeteriaen er torsdag, fredag og søndag – utfarts- og hjemfartsdagene.

– Hva tenker du om framtida?

– Den ser spennende ut, og det er mye som kan skje på området her. Vi sitter i disse dager i forhandlinger med ST1 som eier Shell. Kontrakten går ut i 2020, og vi har en god dialog. Det vil fortsatt være viktig å ha dem her.

LES OGSÅ: Enorm Tesla-pågang før hurtigladeåpningen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FINANCIAL TIMES: Skjermdump av videoen de la ut.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no