25. jun
 
Her lagres tonnevis med snø fra gatene
All snøen som blir ryddet fra gater og plasser, blir tømt på Jessheim nord.

Publisert: 06.mar.2018 06:00
Oppdatert: 06.mar.2018 15:00

Snømengdene i år skaper problemer for mange parter. Ikke minst for dem som brøyter, for siden det i vinter har vært dårlig med mildvær og smelting, må mengdene fraktes bort og deponeres. Plassen langs Trondheimsvegen vis-à-vis buddhisttempelet, har i årevis vært brukt av Ullensaker kommune til å lagre snø på.

TRAFIKKFARLIG: Mye snø gjør livet farlig for fotgjengere

Den gamle kontrollplassen til Statens vegvesen rommer nå tonnevis med snø. Og mer kan det bli om snøfallene fortsetter.

ENESTE DEPONIET

– Den plassen er det eneste snødeponiet Ullensaker kommune har. All snø vi fjerner blir fraktet dit. Vi tok over plassen etter Statens vegvesen i sin tid, og har brukt den som deponi i 20–30 år, sier avdelingsleder Svein-Arne Kværner, i driftsavdelingen for vei, vann og avløp i kommune.

– En nødvendighet, tydeligvis?

– Ja, og særlig i snørike vintre som vi har hatt i år. Da må mye av snøen fraktes bort.

– Kjører dere snø dit fra hele kommunen?

– Nei, det er stort sett fra tettbygde strøk i og rundt Jessheim sentrum. I tillegg har vi selvsagt mange andre mindre hauger rundt omkring som følge av brøytinga, sier han.

Også Statens vegvesen frakter snø til den gamle vektplassen.

JOBBER OM NETTENE: Uten disse gutta hadde alt stoppet

– Er det bare Ullensaker-snø?

– For det meste i alle fall. I avtalen står det snø fra Ullensaker og nærliggende strøk, men jeg aner ikke hvor mye som er lagret der borte, påpeker han.

ER NOK MED ETT

– Trenger dere flere deponier?

– Hittil har det ikke vært noe skrikende behov for flere deponier. Faktisk har vegvesenet hat større behov for slike plasser. Vi prøver faktisk å begrense bortkjøringen av snø ganske så mye som mulig, men det er klart at med så store snømengder som har falt i år blir det ganske utfordrende, påpeker Kværner.

En av utfordringene med snørydding er langtidsparkerte biler i trange bygater. Nylig måtte kommunen ha hjelp av politiet til å få fjernet flere biler i gatene på Romsaas.

UVANLIGE SNØMENGDER: Det tar tid å fjerne alt

– Vi måtte taue dem bort for å gjøre plass, ellers kommer ikke brøytemannskapene til. Men folk er ikke vant til at de parkerte bilene blir tauet bort, for selv om vi har satt opp skilter før om årene er ikke selve borttauingen håndhevet. Men denne gangen fikk vi med oss politiet. Det er lenge siden vi hadde disse snømengdene og da må noe gjøres, slutter Svein-Arne Kværner.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no