22. sep
 
Her møter Tom André kronprinsen etter 39 år
Sist Tom André Henriksen møtte kronprinsen var i 1979. Gjensynsgleden var stor da de endelig møttes igjen. – Dette var spesielt, sier Henriksen til EUB.

Publisert: 22.aug.2018 17:00
Oppdatert: 22.aug.2018 15:35

– Dette blir spennende. Klart jeg kjenner litt ekstra sommerfugler i magen nå.

I flere minutter står Tom André spent og venter. Kikker på diktet han har forberedt til den store dagen. Presis 10.00 ruller kronprinsparets mørke bil opp foran bedriften Orbit Arena på Jessheim. Inne i lokalene venter Henriksen. Med sommerfugler i magen. Han har truffet kronprinsen ved to tidligere anledninger – og har med seg bilder fra begge møtene. Den første gangen de traff hverandre var i 1979. Kronprins Haakon var seks år, Tom André fem. Anledningen var 10-årsjubileet til Haraldvangen. Røde Kors hadde plukket ut 5-åringen til å overrekke «Hurdalstrollet» til kronprinsen.

Bildemimring i lokalet

Etter noen minutter er det Tom Andrés tur. Han leser opp det fine diktet han har forberedt, høster applaus fra kronprinsparet og tar fram flere bilder – motiver som ble tatt av ham og kronprinsen de forrige gangene de møttes.

– Nei, men, se på de. Så morsomt. Det begynner å bli lenge siden, utbryter kronprins Haakon.

– Det er flere som er blitt eldre her, istemmer kronprinsesse Mette-Marit.

Tom André utbryter at 39 år går jammen fort. Kronprinsparet nikker og er enige. I dag er Tom André Henriksen én av de ansatte hos Orbit Arena. Det er ikke hver dag kronprinsparet kommer på besøk til bedriften. Flagg henger rundt omkring i bedriftslokalene. Inne i lokalet står det «Vi ønsker kronprinsparet velkommen» på en tavle. Under står navnene på alle de ansatte. Tom André Henriksen spør pent om å et bilde av seg selv sammen med kronprinsparet. Det får han selvfølgelig. Kronprins Haakon smiler og ler under seansen. Han liker tydelig å treffe igjen Tom André Henriksen – 39 år etterpå.

Pakket fruktkurver

Orbit Arena feirer 50-årsjubileum, og er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester. Bedriften har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med.

– Vi bidrar til at dem som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at dem som står i fare for å falle ut av arbeidslivet, beholder jobben, sier produksjonsleder Arnfinn Pedersen. Kronprinsparet tar seg god tid. Snakker med de ansatte, skriver signaturen sin ved navnetavlen til de ansatte, får høre om bedriftens rike historie og pakker hver sin fruktkurv.

Orbit Arena

  • Feirer 50-årsjubileum i 2018.
  • Er en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester.
  • Leverer tjenester til blant annet Nav, og samarbeider tett med næringslivet om arbeidspraksis, rekruttering til ordinært arbeid og bistand til sykefraværsoppfølging.
  • Har som målsetting at alle skal finne en jobb de mestrer og trives med. Har over 160 ansatte totalt.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no