22. aug
Vil tiltrekke seg alle. Prosjektutviklerne på tomtearealet på Gystadmarka ønsker å tiltrekke seg alle kjøpegrupper. - Vi ønsker en boform som ikke bare tiltrekker seg mennesker over 60-70 år, sier Terje Oterholt, prosjektleder i Bori.Illustrasjon: Dark Arkitekter AS
 
Her på Jessheim kommer det 10.000 nye innbyggere som får byen på ene siden og marka på andre
JESSHEIM. Løpetur i naturen eller urbant kaféliv i byen? Disse utbyggerne ønsker å legge til rette for begge deler.

Publisert: 20.jan.2017 11:00
Oppdatert: 01.mar.2017 11:05

- Det er ikke mange bosteder i landet som har byen med alle kvaliteter på den ene siden og marka på den andre. Dette blir et fantastisk boområde, og her kommer det 10.000 nye innbyggere på Jessheim, sier Johnny Brevik, administrerende direktør i Bori. Vi står på Gystadmarka på Jessheim. Friidrettsarenaen, ishallen, skateparken, fotballanlegget, skolen og en privat barnehage er for lengst tatt i bruk. Ungdomsskolen er under full bygging, og svømmeanlegg er planlagt. Bytransformasjonen fortsetter for fullt. Se bare her:

* Tomtearealet det er snakk om i dette området er på 148 dekar (første byggetrinn), og eies av Romerike Sentrum Øst AS, og det er Bori og Romerike sentrum som i fellesskap skal utvikle tomtearealet.

* Skisseprosjektet har fått navnet Smestuløkka, og inneholder 830 leiligheter, 110 rekkehusbygg, næring og forretning - og en barnehage på ni dekar.

LES OGSÅ: Ny bydel på Gystadmarka i støpeskjeen

Sør på Gystadmarka

* Områdereguleringen omfatter søndre del av Gystadmarka-området. Planarbeidet er kunngjort, og forventes ferdigbehandlet politisk før sommeren.

* Reguleringsplanen er også kunngjort, og forventes ferdigbehandlet politisk etter sommeren.

* Prosjektering av byggetrinn 1 starter i andre kvartal i år.

- Går alt som vi håper vil salget av boliger her starte etter sommerferien, sier Terje Oterholt, prosjektleder i Bori.

- Her vil det være skoler, barnehager, nærhet til friluftsliv, kort avstand til tog og by og noe for enhver smak. Du skal lete lenge for å finne et boområde med flere kvaliteter så nærme, sier Trygve Håvard Johnsen, styreleder i Romerike Sentrum AS.

LES OGSÅ: Avlyser salg av Gystadmarka

Kjøpte småbruk i byen

For å gjøre plass til den nye bydelen bladde aktørene opp 20,8 millioner kroner for et småbruk med en tomt på 57 mål i 2016. Småbruket ligger i Myrvegen 52 på Jessheim og ligger langt sør i tomteområdet.

- Totalt ønsker vi å bygge 2.500 boenheter her i flere byggetrinn, sier Kjell Tømmerås, daglig leder i Romerike Sentrum AS.

- Bori sine medlemmer vil ha forkjøpsrett i første byggetrinn når salget starter etter ferien. Vår oppfordring er derfor at folk melder seg inn hos oss og setter seg på liste. Det er en billig inngangsbillett for å stå først i køen, sier Johnny Brevik. I den nye bydelen ønsker aktørene å legge opp til bomiljøer for alle.

- Vi ønsker en boform som ikke bare tiltrekker seg mennesker over 60-70 år. Skoler og idrettsanlegg legger til rette for barnefamilier. Du slipper å kjøre milevis i bil til tilbudene. Her ligger alt, sier Terje Oterholt.

- Derfor legger vi også opp til en miks av boformer gjennom rekkehus, leiligheter og noe midt mellom der igjen. Vi skal tilpasse oss alle aldersgrupper, sier Trygve Johnsen.

- Samfunnsutvikling i praksis på Jessheim

- Ullensaker er en attraktiv kommune og byen Jessheim har en appell som gjør at slike prosjekter kommer, sier ordfører Tom Staahle (Frp).

Han ønsker planene på Gystadmarka, som EUB presenterer i dag, velkommen.

- Planene som er presentert er i tråd med det vi ønsker å få til, med et variert boligtilbud, og det er gledelig å se at dette området transformeres og bidrar i den nye bydelen av Jessheim. Nærheten til sentrum, friluftsområder og skole, barnehager og idrettsanlegg skaper en helhet, sier han.

- Hva vil kjennetegne dette området om fem-ti år?

- Området er attraktivt, og det kommer til å utvikles videre i årene som kommer. Koblingen for området opp mot næringsparken, der det etableres nye arbeidsplasser, er bare én faktor som bygger oppunder områdets framtid, slik tilfellet er for hele byen.

- Hva får de som flytter dit?

- Skoler, idrettsanlegg, butikker, offentlige bygg og skog og mark gjør dette området til et trygt og godt bomiljø for små og store. Jeg er som ordfører stolt av det som skjer i kommunen vår og glad for den utvikling vi er vitne til. Dette er samfunnsutvikling i praksis, svarer Staahle.

Fakta om Gystadmarka

I Gystadmarka har kommunen bygget over flere år.

Veger og sykkelstier står allerede klart til bruk.

En barneskole, idrettsanlegg med tilhørende flerbrukshall, ishall, veier og sykkelstier er allerede i bruk. En ungdomsskole med plass til 750 elever er under oppføring og kommunen har flere planer som å bygge svømmehall.

Hele området på Gystadmarka er på til sammen 1560 dekar og ligger øst for Jessheim og har gangavstand til byen.

Den sørligste delen er tilnærmet ferdig utbygd.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no