15. sep
SIGNERING: MDG-leder Hans Petter Sveen signerer budsjettavtalen mens de andre partilederne følger med; Hege Svendsen (nestleder Ap), Sp-leder Dag Opsahl (bak t.v.) og SV-leder Roger Kristensen.
 
Her sikres budsjettflertallet i Eidsvoll
EIDSVOLL. Miljøpartiet De Grønne (MDG) har inngått forpliktende budsjettavtale med Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Publisert: 30.sep.2017 18:00
Oppdatert: 30.sep.2017 19:30

Med MDGs ene representant i kommunestyret på laget, har den styrende trepartikoalisjonen sikret flertall for kommende års budsjett.

NYTT FLERTALL

De rødgrønne mistet flertallet da Hilde Vibeke Stoltenberg meldte seg ut av Arbeiderpartiet og etter ei tid meldte seg inn i Fremskrittspartiet.

Nå er det igjen et samarbeidende flertall på 18 av kommunestyrets 35 representanter.

– Vi har forpliktet oss til å gå sammen med de tre andre partiene om budsjettet for 2018. Vi vil selvfølgelig jobbe for å få med mest mulig grønn politikk, sier lederen i Eidsvoll MDG, Hans Petter Sveen.

FORPLIKTET

– Det ligger allerede mye grønn politikk inne i samarbeidsavtalen etter siste kommunevalg. Nå har vi forpliktet oss til å bli enige om budsjettet for kommende år, og jeg tror vi alle sammen blir enige om et bra budsjett for Eidsvolls innbyggere, kommenterer Roger Kristensen som er leder for SV i Eidsvoll.

ØNSKER VIDERE SAMARBEID

– Vi har lagd en generell avtale der MGD skal være med på posisjonens formøter til styrer og utvalg, og vi søker å få til et forpliktende samarbeid perioden ut, sier Kristensen.

– Målet er å få til et bredest mulig budsjettflertall, og vi vil også invitere de andre partiene med på samarbeidet, sier Sp-leder Dag Opsahl.

EIENDOMSSKATT ELLER IKKE

Det store trollet både i tidligere og kommende Eidsvoll-budsjetter er eiendomsskatten som rådmannen signaliserte allerede høsten 2015 og foreslo innført fra 2019 i handlingsplanen høsten 2016.

– Eiendomsskatt er først aktuelt i 2019. Det har ikke vært noe tema i samarbeidsavtalene, men vi har sagt nei til eiendomsskatt, kommenterer MDG-leder Hans Petter Sveen.

BUDSJETTKONFERANSE

Foreløpig er det ikke kommet noen signaler på hvordan Eidsvoll-budsjettet for 2018 blir. De første offentlige signalene kommer under budsjettkonferansen på Hadeland 18. og 19. oktober.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no