22. aug
PLASS TIL 1000. Foreningen Smash Norge og firmaet PressFire har leid kongresshallen ved Keplerstjernen for å arrangere turnering i dataspillet «Super Smash Brothers».
 
Her skal 1000 deltakere spille «Super Smash Brothers» i tre dager
GARDERMOEN. Forventer 80.000 seere av dataspill-turnering.

Publisert: 09.aug.2016 12:35
Oppdatert: 27.jan.2017 14:23

Det startet som et testprosjekt i fjor, men med 500 deltakere og tusenvis av seere over hele verden på nett satser foreningen Smash Norge og selskapet PressFire.no større og heftigere i år:

Nå har de leid et hotell på Gardermoen med plass til 1000 deltakere.

LES OGSÅ: Hotellene rundt hovedflyplassen kan bokføre en pen vekst i første halvår

SUPER SMASH

Dette er Norway Cup for spillere av «Super Smash Brothers»: I tre dager fra 21. oktober skal deltakerne konkurrere om å være best. Arrangørene setter opp spillstasjoner, organiserer dommere og setter opp turneringsplan. Det starter med innledende runder, før det hele avsluttes med en gedigen finalerunde.

Super Smash Brothers er laget av Nintendo og går ut på å slå ut motstanderne du møter på spillebrettet.

Turneringen er en såkalt «major» i e-sportssjangeren, og er en av de aller største i Europa. Det arrangeres 10 majorturneringen på verdensbasis i året.

Turneringen er åpen for alle, og vil ha internasjonal deltakelse. I fjor var elleve nasjoner representert på arrangementet som da ble avhold i Oslo. I år, på Gardermoen, vil tallet trolig bli høyere.

Hele turneringen blir streamet på en egen TV-kanal på nett og arrangøren forventer at opptil 80.000 personer vil følge turneringen. I tillegg er målet å få minst en halv million visninger av klipp fra arrangementet i etterkant.

SØKER STØTTE

Smash Norge og PressFire har søkt Ullensaker kommune om støtte til arrangementet. I søknaden skriver arrangøren at de ønsker å bruke pengene på markedsføring og gjennomføring av arrangementet, på å øke antall kvinner som deltar og på å gi kommunen et «innovativt kulturtilbud».

- Kommunen legger vekt på nyskapende kulturaktiviteter. Dette er et perfekt eksempel, sier Erik Fossum i PressFire.no.

- Målet vårt er å lage noe langvarig, og bygge et arrangement som blir en årlig aktivitet. Vi vil veldig gjerne gjøre det i samarbeid med kommunen, sier han.

LES OGSÅ: - Ved Eidsvollsbygningen var det nærmest en lang sti med pokéstops

ENKLERE FOR ALLE

Gardermoen ble valgt fordi det er enklere for å alle å komme seg til og fra,

- Vi arrangerte turneringen i sentrum i Oslo i fjor. I år ønsker vi å flytte oss til Jessheim-området for å gjøre reisen enklere. Det vil spare både oss og besøkende for kostnader, sier Erik Fossum i PressFire.no.

VOKSER RASKT

Han sier at e-sport, som organisert konkurranse i dataspill kalles, er en sjanger som vokser veldig fort.

- I Norge er det mellom 300.000 og 400.000 som spiller aktivt under det vi kaller e-sportsparaplyen. Mellom 5.000 og 10.000 spiller organisert, sier Fossum.

Han sier at det er flere arrangementer på Romerike som får stor oppmerksomhet, blant annet Spillexpo og Gigacon på Lillestrøm.

I kategorien «Smash Brothers» er det 1221 registrerte aktive spillere i Norge.

- Men på verdensbasis er det mange tusen. I USA er det ikke uvanlig med over 5000 deltakere på slike turneringer, sier Fossum.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no