23. mar
 
Her treffer hun moren for første gang på 42 år
Det er kjærlighet i blikkene. Tårene triller i strie strømmer nedover kinnene når moren får se igjen Anja Leela Hageler for første gang etter at hun forlot henne på barnehjemmet.

Publisert: 21.nov.2017 06:00
Oppdatert: 20.nov.2017 14:27

Som liten ble Anja Leela Hageler adoptert fra et barnehjem i Sri Lanka til Norge. 4. november reiste hun tilbake til hjemlandet for å jobbe frivillig på det samme barnehjemmet.

Med seg på reisen hadde hun et håp om å treffe igjen sin biologiske mamma – for første gang på over 40 år. Etter noen dager gikk den store drømmen endelig i oppfyllelse. I flere minutter ble de stående der sammen. Kikket hverandre inn i øynene, pratet og klemte. Tårene trillet. Det var nesten som om tiden sto stille.

– Vi er så like

– Det er fantastisk. Det er vanskelig å beskrive følelsene mine akkurat nå. Jeg ønsket å ta vare på min mor, fordi det er hun som har lidd i så mange år. Hun gråt og gråt, sier Anja Leela Hageler.

– Jeg rakk ikke helt å kjenne på mine egne følelser. Det vil ta lang tid før jeg helt forstår det. Men jeg var veldig glad og rørt. Virkelig glad. Jeg felte noen tårer. Hun fortalte om alt som hadde skjedd i fortiden. Det er en sterk kvinne, veldig sterk kvinne. Hun reddet sitt liv og mitt, og jeg sa det til henne at hun gjorde det riktige valget. Vi er så like. Øynene, pannen, kinnene. Det er ingen tvil om at hun er min biologiske mor, sier Anja videre til EUB.

Moren var ikke mer enn 17 år ung da hun måtte gi fra seg det kjæreste hun hadde. Hun hadde nettopp født Anja. Like før døde den biologiske faren. Moren var fattig og hadde ikke muligheter til å brødfø datteren sin. Derfor ble hun sendt til et barnehjem. Nå har de omsider møtt hverandre igjen. Det følelsesladde møtet fant sted i en liten landsby i Sri Lanka.

Fikk ikke opplysninger

– Nå kan min mor få ro i sjelen, og det er godt for meg å vite. Hun ble utstøtt av familien på faren min sin side, kastet ut av huset. Hun var fattig og hadde meg kun én måned. Senere hadde hun vært på barnehjemmet for å se meg og få opplysninger om hvor jeg var. Men de nektet å gi henne opplysninger. Det er ikke lov i Sri Lanka, sier Anja.

Nå skal Anja tilbringe de nærmeste dagene i Goal Anawatuwa. Det ligger ved havet. Der skal hun bade og bare slappe av.

– Jeg trenger tid til å få samlet tankene. Jeg elsker havet, og det er en måte for meg å komme litt vekk. Jeg har fri i helgene og velger derfor det alternativet. Barnehjemmet gir meg mye energi og det gir meg mening. Jeg føler jeg får brukt meg selv. Jeg gleder meg til jobb hver dag, fordi barna setter pris på at jeg er der. De er alltid blide, sier Anja.

Familien – også hennes kjære mor – skal hun treffe igjen. De ville også være med henne på flyplassen når hun reiser hjem til Eidsvoll.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Glade: Anja Leela Hageler og moren fikk god tid til å snakke sammen og bli kjent med hverandre.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no