17. jul
SAMME KONKURRANSEVILKÅR. Folk i Ormlia Næringsområde ved E6 ønsker samme behandling som Dalkrysset handelspark - sju kilometer lenger sør. - Vi er opptatt av få de samme rammebetingelsene for noenlunde tilsvarende områder, sier Tron Erik Hovind, daglig leder i Mathiesen Eidsvold Værk ANS.
 
Hersker full forvirring om handel ved E6
EIDSVOLL. Forventer samme konkurransevilkår som Dalkrysset handelspark.

Publisert: 21.nov.2016 20:17
Oppdatert: 27.jan.2017 14:45

Eidsvoll kommune har åpnet for det de kaller storhandel - og én dagligvarebutikk - i Dalkrysset handelspark. Nå lurer andre aktører langs E6 på om de kan få den samme muligheten.

- Vi er en del av Ormlia Næringsområde med Nebbenes kroene. Vi er kjent med at plasskrevende varehandel er terskelen for oss. Nå åpner dere for storhandel på et annet område og tilsvarende område på Dal i Eidsvoll. Hva ligger i det, og er det en generell åpning som gjør at konkurranseforholdet langs E6 blir likt, eller er det spesielt for området på Dal?

Det var daglig leder i Mathiesen Eidsvold Værk ANS, Tron Erik Hovind, som stilte spørsmålet under frokosten for næringslivet i Eidsvoll i Badet kulturtun. Det er drøye sju kilometer mellom planene i Dalkrysset handelspark på Dal og Ormlia Næringsområde på Eidsvoll Verk. Områdene ligger tett inntil motorvegen, og har gode av- og påkjøringsmuligheter. I nærheten av begge er det i dag eksisterende næringsvirksomhet.

Innsigelser fra tre instanser

- Vi er opptatt av å få de samme rammebetingelsene for noenlunde tilsvarende områder. Vi ønsker å konkurrere på like vilkår, sier Hovind til EUB.

- Fikk dere noe klart svar?

- Hensikten min var å reise problemstillingen, så får vi se hvordan det håndteres. Før det konkluderes et sted bør man være klar over problemstillingen. Det er i forslaget til planprogram for områdereguleringsplan for Dalkrysset handelspark, administrasjonen i kommunen flere ganger bruker uttrykket storhandel. I saksframlegget til forrige utvalgsmøte legges det også opp til én dagligvareforretning i området «forutsatt at den bygges integrert i samme bygning som annen næringsaktør». Det er dette som har fått næringslivsaktører noen kilometer lenger nord til å stille spørsmål ved likebehandlingen.

- Skjønte ikke svaret

- Det er ikke noe som egentlig heter storhandel. Nå er kommunen veldig opptatt av at man ikke skal ha storhandel som utkonkurrerer sentrum. Vi har innsigelser fra tre instanser når det gjelder denne planen. Ingen av disse ønsker den typen varehandel langs E6. Så kommunen utfordrer sentrale føringer, svarte plansjef Sissel Pettersen i næringslivsmøtet.

- Jeg synes Hovind har et veldig godt poeng. Disse to stedene ligger begge langs E6, og har det samme konkurranseforholdet til tettstedet Råholt. Det er ikke noe annerledes i Ormlia enn Vestbysvingen. Jeg skjønte ikke svaret fra plansjefen, sa Frps Finn Terje Tønnessen. Da EUB kontaktet plansjef Pettersen på ny i forbindelse med danne saken, valgte hun å vise til kommuneplanens bestemmelser:

«§24 Næringsområdet i Ormlia. Utvidelsen av næringsområdet i Ormlia avsettes for lager- og logistikkvirksomhet. Detaljhandel tillates ikke».

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no