24. apr
 
Hils på Tesla-trimmeren
Noen spiser kjøttkaker med kålstuing og poteter på Nebbenes mens Teslaen lades. Andre legger gjerne inn en økt med strikketrening.

Publisert: 25.aug.2017 17:30
Oppdatert: 25.aug.2017 18:01

– Det var bare hysterisk morsomt å oppleve. Ute i regnet dro han fram strikken og hadde en laaaang økt, inkludert å riste løs og diverse strekkøvelser, sier Siw Bjerkevold til EUB.

Hun filmet seansen med mobiltelefonen fra vinduet inne på Nebbenes, like ved Tesla-ladestasjonen i Ormlia på Eidsvoll Verk. Hun har sett den samme personen legge inn økter der flere ganger.

– Kanskje treningsstrikk er ekstrautstyr når man kjøper Tesla, smiler Bjerkevold.

Morten Østnor er daglig leder på den lokale kafeteriaen. Han har også observert Tesla-trimmeren ved flere anledninger.

Har lagt inn flere økter

– Folk prioriterer forskjellige ting mens de lader Teslaene sine. Noen spiser, andre leser og denne mannen trimmer. Han trener alltid til bilen er fulladet. En full laderunde på Teslaen tar rundt en halvtime. Dette er en sporty og effektiv måte å utnytte tiden på, sier Østnor.

Han forteller at treningsseansene utenfor vinduene har vekket mange smil blant kundene.

– Kjører du mye bil kan det være lurt å holde seg i bevegelse når du stopper. Vi ser mange som bruker tiden på forskjellige ting når de stopper. Det er viktig å holde seg i form, og dette er en fin måte å gjøre det på, sier Østnor.

Godt besøk

Han er imponert over øvelsesutvalget til Tesla-eieren.

– Han finner på de utroligste ting med strikkene. Ingen tvil om at dette må være en kreativ sjel, sier Morten Østnor.

Tall EUB har innhentet viser at cirka 4.000 Teslaer lades på den lokale ladestasjonen hver måned.

– Vi erfarer at eierne våre bruker disse pausene på mange forskjellige måter. Det vanligste er selvfølgelig å ta seg en kaffe og kanskje en liten matbit. Reiser man med barn er det en god mulighet til å leke og være i aktivitet. Noen bruker tiden til å jobbe, mens andre tar seg en liten blund. Uansett hvordan man bruker tiden er det smart å ta pauser når man er på langtur, og eierne våre synes Supercharging-nettverket gir et trygt og behagelig kjøremønster, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

Han forteller at Supercharger-nettverket er bygget for å gjøre det enkelt og praktisk å reise på langturer med deres biler.

– En Supercharger gir opptil 270 kilometer rekkevidde på en halvtime. Det betyr gjerne at man stopper for å lade omtrent hver 3. time på langtur, hvilket gir et fornuftig intervall for en liten pause fra bilkjøringen, sier Sandvold Roland.

LES OGSÅ: Ved Nebbenes får de verdens største hurtigladestasjon for elbiler

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Tesla-trimmeren i aksjon på Nebbenes.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no