25. jun
Gledessjokk. Mona Irene Johansen visste ikke hva som ventet da hun åpnet døra hjemme. Hun ble tatt fullstendig på senga av veldedighetsprisen. Her blir den overrekt av avdelingsleder Tone Finbraaten for Jobzone på Jessheim og Olav Skedsmo fra Jobzone.
 
Hjalp flyktninger i Hellas - overrasket av prestisjetung pris
MOGREINA. - Bedre å gjøre litt, enn ingenting.

Publisert: 29.feb.2016 21:48
Oppdatert: 27.jan.2017 14:00

I lang tid har Mona Irene Johansen hjulpet flyktninger til et bedre liv. Her blir hun selv overrasket med en veldedighetspris.
- Jeg ble tatt fullstendig på senga. Har så vidt hørt om denne prisen, og anså i alle fall ikke meg selv som en verdig vinner. Det er så utrolig mange frivillige der ute, som gjør en innsats på mange områder. Ikke bare for flyktninger, men også for våre egne på gata eller for de med ekstremt dårlig råd her i Ullensaker. Jeg blir helt ydmyk, sier Johansen til EUB.
Hun visste ingenting før representanter fra Jobzone plutselig sto hjemme hos henne i Mogreina og delte ut årets lokale veldedighetspris. I lang tid har Mona Irene lagt ned en fantastisk innsats for at flyktninger skal få det bedre. Denne gangen var det hennes egen tur til å bli satt pris på.

Gjør alt hun kan

Det var Mette Ma Finstad som hadde tipset om kandidaten. Mona selv var helt uvitende om hva som skulle skje. Mannen hennes hadde bare fått beskjed om å sørge for at hun var hjemme. Han visste heller ikke hva overraskelsen gikk ut på.
- Mona får prisen for sin innsats for flyktninger som ankommer Samos i Hellas. Hennes utrettelige innsats i Norge, med organisering av innsamling av klær, leker og penger til transport ned til Samos, og ikke minst arbeidet hun fysisk har utført på Samos, står det stor respekt av. Hun har lokale bidragsytere, men hun bruker mye av egne midler og ikke minst fritid til dette arbeidet, sier avdelingsleder Tone Finbraaten for Jobzone på Jessheim.
- På Samos gjør Mona alt fra å være med båter ut for å lete etter overlevende og omkomne, smøre flere hundre matpakker hver dag og dele ut mat, klær og leker. Hun er et stort medmenneske, sier Finbraaten videre.

Vil fortsette å hjelpe til

Jobzone har delt ut denne prisen siden 2004, og har siden da til sammen delt ut rundt 2 millioner kroner til lokale helter. Ekstra spennende i år er det at Mona Irene Johansen, som nå får 10.000 kroner, vil ha muligheten til å få 100.000 kroner til et konkret prosjekt dersom hun vinner landsavstemningen. Denne vil sannsynligvis foregå i løpet av mars. Jobzone ble grunnlagt i 2002, og er i dag det største norskeide bemanningsselskapet. Mona Irene Johansen har ingen planer om å slutte å hjelpe folk som trenger det. Hun har flere ideer om hvordan det skal skje framover.
- Hvorfor føler du det er viktig å hjelpe andre, Mona Irene Johansen?
- Så lenge man kan, er det bedre å gjøre litt, enn ingenting. Jeg kommer nok til å fortsette og hjelpe til med penger til mat der nede, men ellers har jeg tenkt til å engasjere meg litt for dem som bor på gata i Oslo, rusomsorgen i Ullensaker. Jeg har fortsatt en del klær i kjelleren som jeg skal gi bort. Folk fortsetter å gi meg, smiler Johansen selv.
Hun er svært lykkelig over prisen som overrasket henne hjemme på døra.
LES OGSÅ: De reddet 781 mennesker i Middelhavet
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no