19. jan
SKOLETOMT. Politikerflertallet holder fast ved at jordet på Tynsåk (til venstre på bildet) er best egnet for ny skole i midtbygda i Eidsvoll og mener at kommunen må gå til mekling med fylkesmannen for å få denne til å godta plasseringen. Bussen kjører Tynsåkvegen mot Skovseth.
 
Ønsker Tynsåk, vil mekle med Fylkesmannen
EIDSVOLL. Både flertallet i hovedutvalget for næring, plan og miljø, og i hovedutvalget for oppvekst og kultur vil ha mekling med Fylkesmannen i et forsøk på å få bygge ny skole på dyrket mark på Tynsåk.

Publisert: 01.jun.2017 15:00
Oppdatert: 01.jun.2017 12:43

Det er de tre store partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som ønsker å bygge ny skole for midtbygda på dyrket mark på Tynsåk.

- Det er meningsløst å velge ny tomt, sa Aps gruppeleder Olav Resaland da det ble kjent at rådmannen hadde snudd og anbefalte Trolldalen.

De små partiene følger rådmannens innstilling og går for Trolldalen der kommunen har ferdige regulert skoletomt.

NÆRHET TIL HALLER OG SKOLER

– Nærheten til de andre skolene og til svømmehall og idrettshall er viktig, påpeker Toril Altenborn (Ap) som er leder i hovedutvalget for oppvekst og kultur og som stemmer for Tynsåk.

FORSINKELSE

Rådmannen frykter at overordnede myndigheter ikke vil gi etter for kommunens ønske om Tynsåk, og en meklingsrunde vil uansett resultat, føre til forsinkelse med skolebyggingen.

HELGARDERING

Politikerne i næring, plan og miljø uttrykker også en viss usikkerhet om hvordan det kan gå med Tynsåk-alternativet, for samtidig med at de anbefaler mekling for å få bygge på dyrket mark, ber de administrasjonen utrede kostnader ved bygging på Vilberg eller i Trolldalen.

Den helgarderingen liker mindretallet dårlig.

– Det blir å legge for mye arbeid på en administrasjon som allerede har for mye å gjøre, sier nestleder i hovedutvalget, Anders Klaseie (Sp) som var blant mindretallet som anbefalte Trolldalen.

STEMTE IMOT SEG SELV

Voteringen ble ytterligere forvirrende da Miljøpartiet De Grønne fremmet forslag sammen med Høyre, men så stemte imot.

– Jeg måtte stemme imot eget forslag siden partiet ikke ønsker å eliminere muligheten for bygging i Trolldalen, forklarer partiets hovedutvalgsmedlem, Joel Asprion.

Skoletomt-saken skal behandles av formannskapet 6. juni og avgjøres i kommunestyret tirsdag 13. juni.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no